Bejelentkezés
Regisztráció
3096 nap (2013)

Ha láttad a filmet, akkor értékeld!
Kategóriák: Dráma, Krimi, Életrajzi
Eredeti cím: 3096 tage

Leírás:

1998. március 2-án az iskolába vezető úton a tízéves Natascha Kampuscht az akkor 35 éves, állástalan híradástechnikus, Wolfgang Priklopil egy fehér furgonba tuszkolta. Órákkal később az elrabolt kislány lepedőbe csavarva egy sötét pincében találta magát. Nyolc év múlva szabadult ki, a gyerekkora fogságban telt el.A 3096 napban Natascha először meséli el hihetetlen történetét: nehéz gyermekkorát, hogy mi történt pontosan elrablásának napján, hosszan tartó rabságát az öt négyzetméteres pincében, valamint a mentális és fizikai megaláztatásokat, amelyeket elrablója, Wolfgang Priklopil okozott neki. A 3096 nap valójában az emberi lélek diadalának története. Natascha a majdnem elviselhetetlen kilátástalanság helyzetében is lassan megtanulta, hogyan manipulálja fogva tartóját. Megtudjuk azt is, hogy az esélytelenséggel szembeszállva hogyan próbált kiszabadulni a fogságból.
filmezz.eu Pontszám: 8.4 / 10
(68db szavazat)

IMDB Pontszám: 6.3 / 10

Rendező: Sherry Hormann

Szereplők: Roeland Wiesnekker
Erni Mangold
Amelia Pidgeon
Dearbhla Molloy
Antonia Campbell-Hughes
Trine Dyrholm
Thure Lindhardt
Ellen Schwiers
Angelina Noa
Michael A. Grimm
Vlasto Peyitch
Sebastian Weber
Heike Koslowski
Ulla Geiger
Arthur Streiling
Michael Schneider
Közösség
Segítség menüpont
Tárhely Info Indítás
VidToMe Indítás most!
VidToMe Indítás most!
Reklámok és más ilyenek

Akiknél nem indul el az Adf.ly-on (az indítás most után következő átvezető reklám) a visszaszámlálás, azokat kérjük kapcsolják ki a reklámblokkolójukat a böngészőjükben. A legtöbb esetben emiatt nem lehet továbbjutni a filmhez/sorozathoz.
Adblock esetén találkoztok egy üzenettel ahol a "Continue" gombra kattintva lehet továbbjutni a megtekintéshez, viszont így 10 másodpercet kell várni. Ha ezek után is problémát tapasztaltok, üzenjetek az oldal alján található kapcsolat menüponton keresztül és ott tudunk segíteni.


Hozzászólások
2016.05.10 11:56
Döbbenetes. Szörnyű , hogy miközben nézed a filmet tudatában vagy annak hogy mindez a való életben megtörtént . Igazi túlélő ez a szegény lány .
2015.08.11 11:38
Úristen szegény lány! Nagyon sajnáltam végig..a film nagyon jól átadta..könyv után még élethűbb.
2015.08.01 13:39
Sziasztok! Valaki tudna segiteni abba hogy smart tv-n miert nem inditja el a filmet? Köszi előre is!
2015.02.15 02:16
kár, hogy nem németül volt :/
szerencsétlen lány! ugyan mi lehet most vele?!
2014.12.28 21:19
Az az ijesztő h megtörtént eseményt dolgoz fel a film!!
Szörnyű de sajna van ilyen ebbe a világba!
2014.11.07 00:55
Nagyon erős ez a nő...

Azt írják itt néhányan, hogy "unalmas" volt a film. Hát nem tudtam, mibe kapaszkodjak, mikor ezt elolvastam...
Emberek, ez nem egy akciófilm, hanem egy megrendítő IGAZ történet Natascha Kampusch emlékei alapján...! Ezt csak egyféleképpen lehet nézni... 8 év megpróbáltatásait lehetetlen visszaadni egy filmben, vagy akár egy könyvben..

Azt gondolom, épp elég szörnyűségnek lesz szemtanúja a film nézője már így is és abszolút hiba lett volna kiforgatni a történteket és mondjuk a fizikai erőszakra koncentrálni egy "velősebb" alkotás érdekében. Itt komoly lelkiségről van szó, és - bár igaz, ami igaz, a könyvben lényegesen több átjön abból a küzdelemből, amit a kislányból fiatal nővé érett Natascha vív meg saját magával (és közben természetesen az elrablójával), mire felvirrad szabadulásának napja - a film is hűen követi az eseményeket.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ez a szerencsétlen nő nem tudta, amit mi már tudunk - vagyis, hogy mikor érnek véget megpróbáltatásai. Minden nap úgy kelt fel, hogy nem tudta, mi vár rá, milyen idegállapotban lesz az elrablója, mennyi verést kap, mennyire sérül meg, esetleg nem unnak-e rá és válik feleslegessé...
És ez csak az ezernyi mozzanat egyike, amit lehetne boncolgatni.

Szerintem ezt mind át kell gondolni, mielőtt leülünk megnézni ezt a filmet... És utána nyilatkozni.
2014.03.19 13:40
Megéri megnézni!!
2014.03.03 11:53
Szerintem megéri megnézni. Nekem 10/10-es film.
2014.02.28 20:40
Nagyon ott van a film...es hogy igazi tortenet megrendito...sajnalom az ilyen megtortenhet mert valojaban nem sok eselyuk van az ilyen esetekben elve kikerulniuk..szerintem...lehet kicsit furcsa de a film nezes kozben annyira bele eltem magam hogy azt gondoltam hogy erzelmek is lesznek koztuk..persze pozitivan...persze nem tudom teljesen aterezni(szerencse),gondolom eloben maskepp ereznek es gondolkodnek...csak gondoltam leirom a gondolataimat...
2014.02.18 21:21
Hát sajnos a valóságban is ilyen anorex a színésznő...(( ez kicsit betesz, de amúgy jó film, olyan beteges...:ne hagyd ki... .)