3096 nap (2013)

3096 tage

Értékeléshez regisztráció szükséges!
1998. március 2-án az iskolába vezető úton a tízéves Natascha Kampuscht az akkor 35 éves, állástalan híradástechnikus, Wolfgang Priklopil egy fehér furgonba tuszkolta. Órákkal később az elrabolt kislány lepedőbe csavarva egy sötét pincében találta magát. Nyolc év múlva szabadult ki, a gyerekkora fogságban telt el.A 3096 napban Natascha először meséli el hihetetlen történetét: nehéz gyermekkorát, hogy mi történt pontosan elrablásának napján, hosszan tartó rabságát az öt négyzetméteres pincében, valamint a mentális és fizikai megaláztatásokat, amelyeket elrablója, Wolfgang Priklopil okozott neki. A 3096 nap valójában az emberi lélek diadalának története. Natascha a majdnem elviselhetetlen kilátástalanság helyzetében is lassan megtanulta, hogyan manipulálja fogva tartóját. Megtudjuk azt is, hogy az esélytelenséggel szembeszállva hogyan próbált kiszabadulni a fogságból.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  Vidto.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

26
Döbbenet... érdemes megnézni...10/10
25
Najó, mi ez a film?! MI EZ????
Oké... elvonatkozatok attól, hogy épp tegnap fejeztem be a könyvet. A film? Durva, megbotránkoztató, mert mint tudjuk, megtörtént eset. Még egy fiktív történetként is megállná a helyét a film.
Viszont!!! Ha már egy kik*rt igaz történetről van szó, ami még könyvben is megjelent. mi a francért kell átírni a dolgokat? Hogy ott voltam-e és tudom mi történt? Nem, nem voltam ott... De olvastam a könyvet, és ha nem ez lenne a címe, nem Natascha és Wolfgang neve lenne benne, nem biztos hogy tudnám, mit néztem. Először is...
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!


Ezt tekintve a film valami ocsmány béna lett...
Nyilván nem lehet visszaadni azt a feszültséget, ami a könyvben volt, és el kéne tekintenem ettől, de bakker... azért egy igaz történetről van szó.
Üzenném azoknak, akik már olvasták a könyvet, hogy ne nézzék meg!! Én rettenetesen bánom, hogy nem a filmet láttam előbb. Akik viszont már látták, mindenképpen olvassák is el, mert sokkal jobban bele lehet látni a dolgokba, és sokkal brutálisabb az egész.
Valaki kérdezte, hogy miért nem kért segítséget, amikor esélye lett volna rá (többször is). Nos "csak" annyiról van szó, hogy már kötődött az elrablójához, aki természetesen azzal fenyegette, hogy ha segítséget kér, megöli őt is és a szemtanúkat. Egy idő után pedig már a szabadban is fogolynak érezte magát, félt a kinti emberektől.
Tudnám még írni hosszú sorokon keresztül, de így is bőven lett pár. Szóval bocsi a (visszafogott) kirohanásomért.
24
Megrendítő! (Egyébként nem itt néztem meg, hanem német videotárban németül...)
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

23
Döbbenetes. Szörnyű , hogy miközben nézed a filmet tudatában vagy annak hogy mindez a való életben megtörtént . Igazi túlélő ez a szegény lány .
22
Úristen szegény lány! Nagyon sajnáltam végig..a film nagyon jól átadta..könyv után még élethűbb.
21
Sziasztok! Valaki tudna segiteni abba hogy smart tv-n miert nem inditja el a filmet? Köszi előre is!
20
kár, hogy nem németül volt :/
szerencsétlen lány! ugyan mi lehet most vele?!
19
Az az ijesztő h megtörtént eseményt dolgoz fel a film!!
Szörnyű de sajna van ilyen ebbe a világba!
18
Nagyon erős ez a nő...

Azt írják itt néhányan, hogy "unalmas" volt a film. Hát nem tudtam, mibe kapaszkodjak, mikor ezt elolvastam...
Emberek, ez nem egy akciófilm, hanem egy megrendítő IGAZ történet Natascha Kampusch emlékei alapján...! Ezt csak egyféleképpen lehet nézni... 8 év megpróbáltatásait lehetetlen visszaadni egy filmben, vagy akár egy könyvben..

Azt gondolom, épp elég szörnyűségnek lesz szemtanúja a film nézője már így is és abszolút hiba lett volna kiforgatni a történteket és mondjuk a fizikai erőszakra koncentrálni egy "velősebb" alkotás érdekében. Itt komoly lelkiségről van szó, és - bár igaz, ami igaz, a könyvben lényegesen több átjön abból a küzdelemből, amit a kislányból fiatal nővé érett Natascha vív meg saját magával (és közben természetesen az elrablójával), mire felvirrad szabadulásának napja - a film is hűen követi az eseményeket.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ez a szerencsétlen nő nem tudta, amit mi már tudunk - vagyis, hogy mikor érnek véget megpróbáltatásai. Minden nap úgy kelt fel, hogy nem tudta, mi vár rá, milyen idegállapotban lesz az elrablója, mennyi verést kap, mennyire sérül meg, esetleg nem unnak-e rá és válik feleslegessé...
És ez csak az ezernyi mozzanat egyike, amit lehetne boncolgatni.

Szerintem ezt mind át kell gondolni, mielőtt leülünk megnézni ezt a filmet... És utána nyilatkozni.