A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption

Értékeléshez regisztráció szükséges!
1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Openload.co
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidoza.net
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Flashx.tv
   
   
  Estream.to
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

85
Legalább 100x láttan. Darabont pedig magyar. Tényleg!
84
10/10
Tökéletes téma, tökéletes karakterek, tökéletes színészi megformálásban.
83
Érdekességképp. Annakidején ajándékba kaptam ezt a filmet díszkiadásos dvd-n, aminek az extrái között hallhatók interjúk is azokkal, akik életük kritikus, reménytelennek tűnő időszakában nézték meg. Beszámolnak arról, miként hozott számukra pozitív változást, ami a filmből rájuk hatott. És a színészek és akik még ott voltak még mesélik, hogy forgatás zárt világú helyszíne is különleges atmoszférával telt meg a film készítésekor. Mindenki érezte, hogy valami különleges dolog jön ott létre.
Ha a megfelelő időzítéssel nézi meg az ember, egy életre szóló, felemelő élményt kap, ami ritkaságszámba megy, még a nagy filmek között is. Ezt a filmet 1995-ben hét kategóriában jelölték, de abban az évben a Forrest Gump nyerte az Oscart, de a nézettségi listán pár év múlva már megelőzte azt.
82
...ezt a filmet nagyon régen láttam... nagyon jó film...ajánlom mindenkinek...
81
Ez a film szinte tökéletes! Nem hiába van az 1. helyen az IMDb listáján. Csak ajánlani tudom!
79
nagyon jó film, valmikor néztem, de megérte még 1x végignézni 10 pont
78
Imádtam csak azt bánom nem néztem meg hamarabb, de jobb később mint soha. Biztos újranézős idővel.
77
Mindenidők legjobb filmje, szerintem.
Örök kedvenc.