A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption

Értékeléshez regisztráció szükséges!
1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt - noha makacsul hangoztatja ártatlanságát - kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Openload.co
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidoza.net
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Flashx.tv
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

89
Örök kedvenc
88
Remek film, szó se róla. De az igazat megvallva többre számítottam a legmagasabb IMDb pontszámmal rendelkező filmtől.
87
Nagyon jó film. Nem is sejtettem, hogy mi lesz a végén. 10/10
86
Ez egy szuper film!
85
Legalább 100x láttan. Darabont pedig magyar. Tényleg!
84
10/10
Tökéletes téma, tökéletes karakterek, tökéletes színészi megformálásban.
83
Érdekességképp. Annakidején ajándékba kaptam ezt a filmet díszkiadásos dvd-n, aminek az extrái között hallhatók interjúk is azokkal, akik életük kritikus, reménytelennek tűnő időszakában nézték meg. Beszámolnak arról, miként hozott számukra pozitív változást, ami a filmből rájuk hatott. És a színészek és akik még ott voltak még mesélik, hogy forgatás zárt világú helyszíne is különleges atmoszférával telt meg a film készítésekor. Mindenki érezte, hogy valami különleges dolog jön ott létre.
Ha a megfelelő időzítéssel nézi meg az ember, egy életre szóló, felemelő élményt kap, ami ritkaságszámba megy, még a nagy filmek között is. Ezt a filmet 1995-ben hét kategóriában jelölték, de abban az évben a Forrest Gump nyerte az Oscart, de a nézettségi listán pár év múlva már megelőzte azt.
82
...ezt a filmet nagyon régen láttam... nagyon jó film...ajánlom mindenkinek...
81
Ez a film szinte tökéletes! Nem hiába van az 1. helyen az IMDb listáján. Csak ajánlani tudom!