Bejelentkezés
Regisztráció
Artúr király (2004)

Ha láttad a filmet, akkor értékeld!
Kategóriák: Akció, Kaland, Dráma
Eredeti cím: King Arthur

Leírás:

Artúr, aki a Római Birodalom legészakibb védvonalának õrzésére kirendelt sereg vezére, alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielõtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az ûrt - valakire, aki nemcsak a szászok fenyegetõ támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin, a brit csapatok vezetõjének segítségével, valamint a gyönyörû és bátor Guinevrával az oldalán kell megtalálnia az erõt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.
filmezz.eu Pontszám: 9.1 / 10
(90db szavazat)

IMDB Pontszám: 6.3 / 10

Rendező: Antoine Fuqua

Szereplők:
Clive Owen (Artúr)
Keira Knightley (Guinevere)
Ioan Gruffudd (Lancelot)
Stephen Dillane (Merlin)
Mads Mikkelsen (Tristan)
Til Schweiger (Cynric)
Ray Winstone (Bors)
Joel Edgerton (Gawain)
Hugh Dancy (Galahad)
Közösség
Segítség menüpont
Tárhely Info Indítás
1fichier (Letöltés) Indítás most!
Flashx.tv Indítás most!
Youwatch Indítás most!
Exashare Indítás most!
VidToMe Indítás most!
Reklámok és más ilyenek
Akiknél nem megy az adf.ly (az indítás most után következő átvezető reklám), azokat kérjük kapcsolják ki a reklámblokkolójukat a böngészőjükben.
A Youwatch és az Exashare linkeknél szintén ugyanez a teendő. Ezek a lejátszók már nem működnek reklámblokkolóval.

Hozzászólások
2016.02.19 23:40
jó film bár egyesek szerint artúr király a 10-15. századba élt.. de ki tudja..érdemes megnézni a filmet nekem tetszett
2015.04.08 16:10
Méltatlanul alá van pontozva ez a film. Kalandfilmnek tökéletes.
2014.06.17 20:40
Suetonius mi nem hiteles történelmileg? Bocs,de nem értem?! Még egyszer ajánlanám figyelmedbe Scott Littleton (embertan professzor)
és Linda A.Malcor (néprajzkutató,és a film tudományos szakértője)- Szkítiától Camelotig című könyvét!
2014.06.13 23:59
Szarmata, én igyekeztem arra rámutatni, hogy a mai napig nem bizonyított, hogy Artúr király létezett. Ergo történelmileg nem hiteles, viszont egy jó kis kalandfilm.
2014.06.13 17:15
Nagyon szeretem.
2014.04.09 17:29
Nekem nagyon tetszett
2013.12.12 19:50
Suetonius névvel gondolom Róma imádó vagy,ezért nem árt tudnod a Kárpát,medencében a római légiók elkeseredett küzdelmet vivtak a honvédő jász,alán,szarmata,markomann harcosokkal.Marcus Aurelius maga is járt Pannoniában.Emléirataiban megemlíti,hogy itt kellett állomásoztatni a legütőképesebb légiókat,mert nem bírtak a "lázadó barbárokkal".A háború befejezésekor Marcus Aurelius a békekötés feltételeként a szarmata vezérektől 8000 nehézpáncélos lovas harcost kért a Birodalom szolgálatára!A Magyar Alföldről származó lovagok nagy része Britaniába került,és Hadrianus fala mentén védték a római területeket a kelta őslakosok(kelta-keleti)hadjáratai ellen.Olvass utána,és meglepődsz! Ajánlott olvasmányok:Mesterházy Zsolt-Magyar ókor,Baráth Tibor-A magyar népek őstörténete,Bakos Attila- A Duna evangéliuma,Scott Littleton- Szkítiától Camelotig,Bakay Kornél-Őstörténetünk régészeti forrásai,...Hatalmas irodalma van a témának,és ha valóban érdekel ajánlok még szívesen!
2013.11.22 17:31
A történet tűrhető bár az hogy "igaz történet", nos ezt semmi sem sem támasztja alá ugyanis senki nem tudja ki volt Arthur vagy, hogy létezett e.
A szerep osztás tökéletes kivéve egy két figyelmen kívül hagyható szereplőt. A karakterek remekül vannak megformálva. Mindenkiről pont annyit tudunk meg amennyi szükséges, kivéve Merlint. Az ő szerepe minden Arthur legendában más és más. Vagy csak ő szerepel a filmekben és Arthurral semmilyen kapcsolata nincs, vagy forditva vagy arthur varázslója vagy csak éppen hogy köszön Arthurnak, és most ez. Ettől függetlenül szerintem jó film és ajánlani tudom a megnézését!
2013.10.21 13:43
szarmata!
"Artúr,és lovagjai szarmata harcosok voltak,és a Kárpát-medencéből származtak! "
Ezt a marhaságot honnan szedted?
2013.08.02 21:49
Jól sikerült nem értem miért fikazzak?