Árvácska (1976)

Nobody's Daughter

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A film az 1920-as évek tanyavilágában játszódó passió-történet: egy nyolcéves tanyasi árva lány kiszolgáltatottságának stációit jeleníti meg. A kislányt a szegény Dudásék az árvaházi kihelyezési díjért veszik magukhoz. Kedvesanyám állandóan veri, szidja. A kislány elbujdosik, ismét árvaházba, majd a még kegyetlenebb Szennyesék portájára kerül...
Móricz Zsigmond kisregényének megrendítően szép feldolgozása.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

16
Jó hogy megcsinálták ezt a filmet,legalább többen lássák mennyi gonoszságok voltak abba az időbe és remélem ilyesmi nem fordúlhat elő a mai világban!
15
Nagyon felkavaró film.
14
Ez az a film,amiről hiába tudjuk,mégsem fogjuk fel,hogy "csak"egy film!Látom, velem együtt sokaknak, nincs lelkierejük még egyszer végignézni...A film minden kockája fáj...Akkor forgatták,mikor fiatal anyuka voltam,és annyira sokkoló volt a látvány,képtelen vagyok úgy megerősíteni a lelkemet,hogy ismét átéljem...Hatalmasat alakított benne C.Zsuzsa!!!Ő valóban az Árvácska volt,olyan igaz volt benne,hogy minden gonoszságot ,ami vele történt,teljesen valósnak,éreztem,és miatta tudott ez a sok szörnyűség is,hiteles lenni.Majd egyszer,talán erőt veszek magamon,és megnézem ezt a sok-sok "Oscaros" filmet...10/10 !!
13
Nem a film a szörnyű, hanem az, hogy most , a mi langymeleg "telefonnyomkodó" világunkban ugyanilyen(vagy majdnem ilyen) élethelyzetben tengődnek gyerekek. Nem Afrikában!! Itt a mi kis hazánkban!! A híradásokból néha fény derül egy-egy esetre, azonban ez csak a jéghegy csúcsa lehet...Na ez az, ami az igazán szörnyű.
12
A film sosem pótolja a könyvet!!!
11
Még nem olvastam el nem is fogom mert minek is ha itt a film!
10
Emlékszem a könyvre is, a filmet csak részleteiben tudtam megnézni...
Ez horror a való világból.
Az előttem szólóval nagyon egyet értek, nem szabadott volna megcsinálni, kiadni bárhogy is írjuk.
12-13 évesen elolvastatta velünk a tanár után rémálmaim lettek és azóta is utálok magyar regényeket olvasni, ez maradt meg bennem, az összesből!
Tényleg nincsenek rá szavak, hogy állatiasodhat így el az ember.
Hasonlóakat olsvatam a Puszták népe című alkotásban...
9
Még fiatalon láttam, de máig kiborulok, ha eszembe jut! Egyszerűen felháborító, hogy ezt engedték kiadni! Elnézést kérek, aki nem ért velem egyet. Nem nézem meg, akkor elég volt, de a véleményemet le kellett írnom! Egyszerűen, nem is találok rá szavakat!!!
8
Ez inkább felháborító,hogy,hogy bánhatnak így egy gyerekkel ... ez ment régen is meg most is ez megy,csak talán kicsit másképpen !
Elég szomorú,hogy voltak,vannak ilyen emberek a földön,ez csak egy film egy feldogozás de a valóságban sincs ez másképpen,sok helyen
7
Köszönöm szépen a feltöltőnek, hogy teljesítette a kérésemet.
Hiszem, hogy ennek a filmnek helye van ezen az oldalon.( Ha már van "magyar filmek kategória", mindenképp). Kicsi koromban láttam először, amikor az ember értelme még csupán nyiladozik, de már akkor mély nyomot hagyott bennem. Azóta még egyszer láttam TV-ben, és elképesztő, hogy a maga egyszerűségében is micsoda döbbenetes alkotás. Ami a legmegrázóbb, hogy a történet egyáltalán nem egyedülálló a mi kis országunkban. Kis túlzással szólva ez volt a "trend" a századelő magyar "lelencvilágában". Ez a kegyetlen (szó szerint kegyetlen)valóság. Érző emberi lélek számára szinte felfoghatatlan az a lelketlenség, az a tömény fájdalom ami ebben a Móricz műből készült filmben elénk tárul. Én két dolgot nem tudok elviselni: ha gyereket, vagy állatot látok szenvedni. Nem tudom miért van így, de így van. Hangoskönyvben is végighallgattam az Árvácskát, de semmivel sem könnyebb. Ráadásul itt még egy plusz érzékszervi teher is nehezedik az emberre : a látvány. Torokszorító, döbbenetes. De kellenek az ilyen filmek, mert csak így lehet ember az ember, ha látja ezt és okul belőle. Az egyik legdrámaibb magyar film. Aki nem ismeri, mindenképpen nézze meg! De előrebocsájtom: kell hozzá lelkierő!
Van még egy Móricz novella, ami szintén minden alkalommal megfacsarja a szívem: a "Hét krajcár".( Gondolom sokan ismerik , vagy emlékeznek rá a suliból??!!)
Még egyszer: Köszönet a kérés teljesítéséért!Ez a film egy igazi érték.