Az igazak (1983)

The Right Stuff

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Az ötvenes években az emberiség még félelemmel vegyes ámulattal figyelte az ismeretlen, titokzatos és veszélyes világűrt. Miután a szovjetek 1957-ben fellőtték az első Szputnyikot, Amerikában nekikezdtek egy olyan űrhajó elkészítésének, mellyel embert küldhetnek a világűrbe. A legjobb pilótákból 1959-re válogatták össze azt a hétfős csapatot, melynek tagjai közül kerül ki az első amerikai űrhajós. "Az Igazak"-nak hívták őket, akiket egységes csapattá, igaz barátokká kovácsolt a hatalmas feladat. A szovjetek azonban újból megelőzik őket, első emberként Gagarin jár a világűrben.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Vidzi.tv
   
   
  TheVideo.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

2
Nagyon érdekes film! Először is, azt az időszakot, amikor a történet játszódik (hatvanas évek eleje), Magyarországon úgy kezelték, hogy még azt is el akarták titkolni, hogy hol van Amerika - borzasztó keveset tudunk a Mercury-programról. (Ma már, persze, sok minden olvasható, de akkoriban csak süket hallgatás volt körülötte.) Nem ismerjük a szereplőket, a családjukat, a motivációikat, az amerikai környezetet, ezért minden kis részlet szórakoztató. Ugyanakkor hátborzongató végignézni, hogy ezeket a férfiakat úgy pukkantották fel az űrbe, hogy halvány elképzelésük se volt, mi vár ott rájuk (pl. túl lehet-e élni a Mach-1 átlépését?) - emiatt egy csomó rémes tesztet végeztetnek velük, majd bedugják őket egy ruhásszekrény méretű fémkasztliba és durr. Izgalmas, még úgy is, hogy tudjuk, mi lett a sorsuk. (Bevallom, én lerágtam a körmöm és rémülten olvasgattam a Wikipediát, hogy megtudja, eredményes vagy halálos volt-e a küldetés.)
Mindezt válogatott színészgárdával teszik elénk, és rengeteg eredeti felvételt láthatunk, ami megint csak unikális. Bár 1983-ban készült a film, a technikai megvalósítás tökéletes, nincsenek sem bántó makettek, sem zavaró gagyiságok. (Nem vagyok berepülő pilóta, én még azt is elhiszem, hogy túl lehet élni egy katapultálást a légkör határán - bár ennél a résznél kicsit kételkedtem.)
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy kicsit is fogékony akár az űrkutatásra, akár a 60-as évek Amerikájára, akár egy kis humorral oldott heroizmusra. Ez utóbbit sem viszik túlzásba, amikor a Hetek közül valamelyik nagy szavakat kezdene pufogtatni, a többi biztosan tesz egy szórakoztató, epés megjegyzést.
1
Már elmúltak azok a gondolataim hogy ha valami régi film az nem lehet olyan látványos ha ilyen kategóriába, témában nézzünk filmet.
Ez így is remek volt. Volt benne a film korához képest megfelelő látvány világ és a színészek így is megoldottak minden apró problémát. Nekem nagyon tetszett és élvezettel néztem végig ezt a különleges egyedülálló sztorit.
Igaz ez a film is csak bebizonyította hogy az Amerikaiak mennyire önzőek, és uralkodásra vágyó szellemiségűek. Sosem elég nekik a 2. helyezés. Mindenben elsők akarnak lenni és a legerősebbek mindenben. Borzalmas mennyire igaz ez és ez a film ezt is bemutatta.
Tetszett tényleg vicces volt nagyon a téma komolysága mellett.
Ajánlom minden felnőtt embernek!
Pontozásom: 8/10