Gernika (2016)

Guernica

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A romantikus filmdráma Henry, a cinikus amerikai újságíró és Teresa, a köztársasághoz mindörökké hűséges fiatal lány különös kapcsolatát meséli el. Teresa feladata a háború eseményeinek cenzúrázása, hogy azok milyen formában jutnak el a sajtó képviselőihez, s milyen formában jelennek meg a lapok címoldalain. Henry kiábrándult és a háború borzalmaitól meggyőtőrt, ám találkozása a lánnyal új reményt villant fel életében...

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Estream.to
   
   
  Openload.co
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Vidto.me
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidlox.tv
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

11
A helyzet az, hogyha győznek a komcsik, Spanyolországra sokkal rosszabb diktatúra várt volna. Franco és a puha diktatúrája még mindig sokkal jobb volt, mint egy sztálinista rezsim... Némi utalás még ebben a meglehetősen balos libsi elfogultságú filmben is volt a szovjet Cseka befolyásról...
Ezek ezrével végezték ki a papokat és értelmiségieket... Viva el glorioso movimiento nacional!
10
Szia kazmermacska! Természetesen tudjuk hogy kell írni a címet, de az IMDB szerint írjuk le az adatokat, ahol Gernika-nak van feltüntetve.
http://www.imdb.com/title/tt2556114/

Az észrevételt köszönjük!
9
Legalább a helységnevet jól írtátok volna a címben. Értem én, hogy fonetikusan kell leírni, hogy mindenki megértse, de hallod, San José-t sem Szanhozénak írod a gyengébbek kedvéért, remélem.
8
Népirtás? Más film van valamelyik linken? Sima katonai bombázás volt, amit a korabeli média terrrorként adott el, mert meghaltak benne civilek is. Utána lehet nézni, linkelve van egy korábbi kommentemben a teljes valós történet.
7
Lehet,hogy jobban is el lehetett volna készíteni a filmet,de a népirtás ténye ennél fontosabb. Azt nem lehet elégszer hangsúlyozni.
6
Elég unalmas. A karakterek is. A szerelmi szál nem működik.
Az utolsó húsz perc sem menti meg a filmet...
4/10
5
Moli0420, most a wikipediáról másoltál be szöveget (https://hu.wikipedia.org/wiki/Guernica_bomb%C3%A1z%C3%A1sa), még ha pár részletet "véletlenül" nem is sikerült.
4
Történelmi kitekintés : Guernica bombázása (1937. április 26-án) egy, a spanyol polgárháború során történt taktikai bombázás volt a baszk Guernica városban, amely az egyik első jelentős, lakott települést érő és civil áldozatokat követelő légibombázás. Az akció célja a földi erők közvetett, taktikai támogatása volt, amely után a kibontakozó tűzvész hatására a történelmileg fontos település egy része megsemmisült, ami aránylag kevés halálos áldozattal járt. A német Condor légió és olasz Legionárius Légierő által elkövetett támadást Rügen hadműveletnek nevezték el. A bombázás kapcsán született meg a tömegpusztító fegyver kifejezés.A támadást sokan a világ legelső szőnyegbombázásának tartják.
3
Népirtás, háborús bűntett.
2
Láttam már a filmet. Nem is tudtam, hogy szinkront is kapott. 5/10. 2 pont levonás azért, mert sima háborús film klisédömping. 3 pont levonás azért mert gyönyörű példája a propagandának 2016-ban. Enyhén ferdít itt-ott. De 5 pontot megérdemel.
Magáról a bombázásról itt egy eléggé összeszedett link, amit mit tesz Isten, még kutatási anyagokkal is alátámasztottak:
http://www.honvedelem.hu/cikk/15154/gyakorloter-a-nagyhatalmak-szamara
A bombázás elemzése angolul: http://www.dtic.mil/cgi-bin/GetTRDoc?AD=ADA399072

Ettől függetlenül tragédia ami ott történt, de hajlamosak vagyunk erre fókuszálni, ahogy a film is teszi, noha mellette jóval több halott volt az egész polgárháború alatt. Erről azonban nem igazán szól a film, sajnos.