Hosszú út hazáig (2017)

The Long Road Home

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A nemzetközi hírű újságírónő, Martha Raddatz bestsellere alapján készült nyolcrészes sorozat Irakban játszódik, és azt mutatja be, milyen áldozatokat és szenvedéseket követel egy háború a katonáktól és az otthon maradt családtagoktól. 2004. április 4-én Bagdad Sadr City nevű külvárosában a texasi Fort Hood 1. lovassági hadosztályának egyik szakasza lázadók csapdájába került - a napot az amerikai katonai évkönyvek azóta "fekete vasárnapként" emlegetik. A Hosszú út hazáig a bagdadi sikátorokban harcoló katonák és otthon maradt családtagjaik szemén át láttatja a háború szörnyű valóságát. Az akciókban és érzelmekben bővelkedő sorozatban két fronton zajlik a háború: egyrészt Sadr City utcáin, másrészt Texasban, ahol a katonák hozzátartozói a tévéképernyők elé szegeződve találgatják, vajon élnek-e még a fiaik, férjeik, szerelmeik.

A Hosszú út hazáig egyik főszereplője a Tabu és a Kártyavár sorozatokból is ismert Michael Kelly, ő alakítja Gary Volesky alezredest, aki mindössze néhány órával a harc kitörése előtt vette át a Sadr City-ben állomásozó amerikai csapatok irányítását. Feleségét Sarah Wayne Callies játssza, akit a The Walking Dead, A szökés és a Kolónia sorozatokból is ismerhetnek a nézők. A sorozat több epizódját az Emmy-díjas Phil Abraham rendezte, akinek olyan szériák fűződnek a nevéhez, mint az Orange Is the New Black, a Mad Men - Reklámőrültek, a Daredevil, de dolgozott többek között a The Strain - A kór, a The Walking Dead és a Maffiózók sorozatokban is.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
  1. epizód (1-2. epizód) 
   
  Openload.co
  1. epizód (1-2. epizód) 
   
  Flashx.tv
  1. epizód (1-2. epizód) 
   
  Vidlox.tv
  1. epizód (1-2. epizód) 
   
  Vidto.me
  1. epizód (1-2. epizód) 
   
  Indavideo
  1. epizód (1-2. epizód) 
   
  Vidoza.net
  3. epizód 
   
  Estream.to
  3. epizód 
   
  Openload.co
  3. epizód 
   
  Flashx.tv
  3. epizód 
   
  Vidlox.tv
  3. epizód 
   
  Vidto.me
  3. epizód 
   
  Indavideo
  3. epizód 
   
  Vidoza.net
  4. epizód 
   
  Estream.to
  4. epizód 
   
  Openload.co
  4. epizód 
   
  Flashx.tv
  4. epizód 
   
  Vidlox.tv
  4. epizód 
   
  Vidto.me
  4. epizód 
   
  Indavideo
  4. epizód 
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

32
Nekem tetszik a sorozat, jól meg van csinálva, ne kritikus szemmel kell nézni.. Mint délvidéki Magyarként sokat halottam meg át éltem a délszláv háborúban , nem nem harcoltam de nagyon sok ismerősöm, rokonom igen és azok meséltek, nem a Magyar szerb határon voltak, hanem Horvátoknál koszóvóban is... Sajnos sokat halottam tőlük amiken át mentek a nagy bátyám úgy élte túl hogy a saját elesett bajtársai közé bujt, 2 napig meg sem mert moccanni, mert egy mester lövész figyelte öket .. Igen az amerikaiak is nagyon dicsőítik magukat , de mesélte az egyik munka társam aki oda volt vezényelve ahol az amerikaiak voltak, de egyetlen egy amerikai katona sem mert le jönni a hegyről harcolni velük lehet ez volt a parancs nekik! Sokat meséltek akik ott voltak nem pártolok senkit a szerbeket gyűlölöm, amit a Magyarsággal tettek.. Ajánlom ha akartok beszámolót látni írjátok csak be, hogy Magyarok A Balkáni Háborúban és nézze végig... Még mái napig is látok emberi roncsokat , pár utcával tőlem van egy veterán ki egy darab zacskóval jár fel alá egy papucsban még télen is szerencsétlen amit át élt senkinek sem ajánlom ... Könnyű nekem is itt a gép előtt mesélni meg belekötni mindenbe , de gondoljatok bele ,hogy vannak akik át élték ezt! utóirat , mindkét félen emberek vannak akik lehet barátok lennének ha nem lenne háború ki tudja .
31
urbanaladar! Köszönöm!

GaiusHun! A célközönség tekintetében egyetértek, hiszen a nemcsak katonaviselt emberek nézik azt. Ám egy ilyen filmet katonák (volt katonák) is néznek, akikben kódolva van az, hogy a látottak alapján "kritizáljanak" vagy helyesebben: véleményt formáljanak. Sajnos ez nálam/náluk kódolva van. Én sem vártam eszetlen öldöklésről szóló lövöldözős történetet, de továbbra is fenntartom a sorozat kiegyensúlyozatlanságát. Vagy az érzelmekre vagy a katonai küldetésre hegyezem ki a hangsúlyt: a sorozat esetében, amikor már várnám a katonai vonal kibontását, rögtön bejön a csalédi háttér. De mindegy is: nem vagyok rendező, sem dramaturgiai szaki, nyilván a filmkészítőket a jószándék vezette. Nálam kicsit defektes, mert vagy súlyozunk valami küldetés bemutatást, katonákat, akciókat vagy totálisan kihegyezünk valamit a feleségekre. Számomra ennek a két világnak a bemutatása ITT zavaróan összemosódik: a valós történetszál hangsúlyozásával, azaz hogy most a valóban megtörtént eseményeket akarja TELJESEN feldolgozni, amit beszoptak ott a "lovassági" katonák vagy a háttérország ömlengéseit.

Amúgy megkérdezhetem GaiusHun: gyorsreagálású z.alj? Szolnok? 88-asok? Vagy a 34. Bercsényi?
30
Én is voltam katona, gyors reagálású egység 97-ben, igaz EHC zászlóalj. De párszor mi is ültünk készenlétben, lábhoz rakott fegyverrel, arra a parancsra várva, hogy irány a határ. Mindezt sorkatonaként. Akkor, mikor még javában folyt a Jugoszláv konfliktus. Az első és második rész rendben volt. Úgy vélem a filmkészítők célja nem az volt, hogy a katonákhoz szóljanak. A célközönség szerintem az otthon élők. Valamint nem is az volt a cél, hogy akció filmet készítsenek számunkra. Részemről eddig rendben.
29
Ismét csak igazat kell adnom Wintersnek.
Valóban így van. Az egykor a szerb határnál történtekről a "hivatalos szervek" idehaza elfelejtették tájékoztatni a közvéleményt...
A film egyébiránt (persze magánvélemény) tényleg erőltetett és nem életszerű helyenként. Lehet, hogy megtörtént esetet dolgoz fel, de félreérthetetlenül magán viseli a producerek és a rendező hatásvadász szándékát. A valóság sok szempontból egészen más. Minekutána a valóságtartalomra hivatkoznak a filmmel kapcsolatban, így számomra kissé "fogyatékos". Katonai képzettséggel bíró ember számára ezek a hibák azonnal szemet szúrnak. (ahhoz nem kell háborút megjárni sem) Míg az átlag mozinézőnek(és ezzel nem szeretnék senkit ledegradálni) talán fel sem tűnnek . Persze , ez csak egy film, és nézni, élvezni kell, (vagy esetleg nem) , de ha már a szerző hatást szeretne elérni vele(márpedig azt szeretne)akkor hadd legyen jogunk esetlegesen kritikát is megfogalmazni.
28
csak,sorkatona voltam 91'Kaposvár.(ügyeletes század vs ügyeletes szakasz)...de engem is,zavar,hogy tényleg széttépik a dramaturgiát,néhány asszony könnyért
27
Ok zippo01! No offensive a részemről! Ám akkor én ezek szerint hülyeségeket írok! Én sem jártam háborúban, de háborús övezetben igen, mint lentebb írtam, nem kellemes, amikor az emberre lőnek. Tehát nálam a képzelet ereje ötvöződik az általam katonaként megélt élményekre/tapasztalatokra ('92, Délszláv-válság, határmenti őrizet három hónapig, erről sokan nem tudnak, mekkora erővel voltunk ott, és a már említett Bosznia.)

Ugyanakkor, ha ez a film inkább az érzelmi dolgokat hangsúlyozza, akkor csillagos ötös, nyilván kell a "körítés" a sok lövöldözés mellett. Ám legyen. A 3. rész kapcsán meg már le sem írom, hogy mi mosolyogtatott meg. Egyszerűen erőltetettnek érzem az egészet, persze tiszteletben tartom mindenki véleményét. A Generation Kill sem tökéletes, de ott legalább sikerült elérni - a jóval érzelem mentes állaptokat tükrözve -, hogy akkor mi mehetett ott az "egyszerű" gyalogoktól a zászlóalj pk.-ig. Az a sorozat naturálisabb, életszerűbb, jobban illeszkedik a tapasztalataim alapjaira. (Én dolgoztam jenkikkel, azért nem ennyire érzelmesek, bár törődnek a beosztottjaikkal, de sok esetben le sem szarják őket.).

Igyekszem lezárni a témát: ez a sorozat érzésem szerint megrekedt a BHD és a GK között. Lehet, hogy a producerek célja az volt, hogy minél több feleség/anyu zsebkendője csorduljon tele könnyekkel, de ezt is el tudom fogadni! No majd meglátjuk a folytatást. Annak azért örülnék, hogy minden egyes harci/akció felvételt nem szakítana félbe az otthon maradt feleségek nyavajgása, hanem tényleg beleállnának a tényleges harci/katonai történet kibontásába. Rossz a "súlyozás": pld. a We're soldiers"-ben Mel Gibson éppen annyi családi hátteret vitt a filmjébe, amennyi kellett és amikor és a fő hangsúly a harcon és a katonákon volt.

Persze igaz az is, hogy az nem egy sorozat volt. Hát ennyi. Nézzük tovább a fejleményeket...
26
nekem tetszett !!! 10/10
25
Winters!
Nem Én sem jártam háborúban ezért nem is írok hülyeséget!
A filmről elég annyit tudni jó vagy nem jó!
A többi a képzelet erején múlik szerintem!
24
zippo01! Miért, Te jártál "háborúban", hovatovább háborús övezetben? Csak kérdezem...