István, a király (1984)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

9
A zene jó. A film...kissé össze-visszaság. Nem jól mutatja a karaktereket. A zene szerencsére átveszi a film szerepét is.
8
Nagyon erős darab tele érzelemmel, nem hiába ilyen népszerű, a szöveg és a zene is kiváló, tetszett a pártatlan hozzáállás, nagyon élveztem, erős nyolcas.
7
Kedves beeblebrox!
Nem mondod??????!!! ...mármint, hogy nem nézed meg többé...
(úgysem hiszem el)
6
... hát igen kedves beeblebrox, a történelmet nem tudjuk átírni, hiába szurkolunk. Így hát augusztus 20-án továbbra is államalapító István királyunkra emlékezünk... ha nem baj, persze.
5
[email protected] érzés, hogy végig a Koppánynak drukkoltam és vesztett.
Csalódtam ebben az egészben, biztos nem nézem meg többet.
4
Nagyot dobbant a szívem, amikor megláttam a listán...annyi emlék és érzelem fűződik ehhez a rockoperához, hogy az leírhatatlan és ezzel nem vagyok egyedül, tudom. De ezt csak az érti meg, aki megélte... másoknak üresen koppanós szavak mindössze. Óvatosan tehát a kritikákkal, mert abból szentségtörés lesz Nagyon köszönöm a Filmezz.eu csapatának a feltöltést.
3
Soha nem felejtem el: a katonaságnál néztük a TV-ben az első előadást. Egyetlen ,azóta megalkotott (Szörényi-Bródy) rockoperai próbálkozás sem ért a nyomába sem. Tökéletesen eltalált, "soha el nem évülő" szerzemény. Úgy a szöveg, mint a zene. Élek a gyanúperrel, hogy a magyar felnőtt lakosság jelentős százaléka a teljes dalszöveget kívülről fújja...!!!???
Nem sokkal az ősbemutató után volt szerencsém közönségtalálkozó keretében találkozni Pelsőczy Lászlóval. Persze az első kérdés az volt, miért nem az ő hangján szólalt meg István?
Vitathatatlan: 10/10
2
(<3)(<3)(<3)(<3)(<3)(<3)
1
Köszönöm szépen!Hatalmas kedvenc!