Persepolis (2007)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A Persepolis című francia filmben egy iráni filmrendezőnő (Marjane Satrapi) idézi fel hazájában és külföldön eltöltött gyerekkorát. A film címe az ősi Perzsiára, az i.e. VI. században alapított főváros nevére utal. Egy erőteljes, fekete-fehér film, mely részben a valóságon alapul, részben a képzelet szülötte, egy film arról, hogy milyen volt az élet Teheránban a forradalmat megelőző időktől kezdve napjainkig. Egy lebilincselő film, melyben egy kislány szemével látjuk a világot, aki nő és növekszik, miközben az országot, ahol él megnyomorítja az intolerancia és a háború.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Flashx.tv
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

9
ez a rajzfilm minősége nagyon rossz . a téma feldolgozása így totál érthetetlen ,amit leszürtem egy feminista megrázkódtatása ott távol keleten . a japán animéknek nyomába sem érhet.
8
Remekmű. Otthon megvan nekem maga a képregény is (két kötetben). MIndenkinek csak ajánlani tudom.
6
Én is csak superlativusokban tudok írni a filmről. Megérdemli a 9,5-s átlagot. A feldolgozási módja nagyon hasonlít a Hirosímáról készült japán filmre. Talán a múlt évben láttam szintén itt a filmezz.eu-n. Az is ilyen animációs film volt. Ott is egy gyermek szemszögéből próbálták érzékeltetni, hogy mit érezhettek, hogyan élhették át a japánok a hirosímai atomtámadást. Sajnos a pontos címét már elfelejtettem.
4
Nagyon tetszett! Sokáig hallogattam a megnézését, most meg bánhatom, mert sokadjára nézem, de megunhatatlan! Csodás alkotás!
3
Egyik nagy kedvenc!
2
Mélyen megfogott, és elgondolkodtatott. Érdemes megnézni!
Köszönöm.
1
Ez egy rendkívüli alkotás. Hiteles, emberi, mély...!