Star Wars: Az utolsó Jedik (2017)

Star Wars: The Last Jedi

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Flashx.tv
  HDCAM - Teljes 
   
  Indavideo
  HDCAM - Teljes 
   
  TheVideo.me
  HDCAM - Teljes 
   
  Vidup.me
  HDCAM - Teljes 
   
  Flashx.tv
  HDCAM - Teljes 
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

205
valamelyest az előző részhez jobban sikeredett !! de mióta a megálmodó GEORGE LUCAS mester eladta a jogot a DISNEY - nek !!! ELÉGÉ ROMLOTT A FILM TÖRTÉNETE !! SOK SOK MESE SZERÜ DOLGOK ELÉGÉ LE ROMBOLTÁK A MÍTOSZÁT !!! SOK CSALÓDÁST OKOZVA EZZEL A STAR WARS RAJONGÓKNAK !!! KÖSZÖNÖM A LEHETÖSÉGET !! ÉS A TÖLTÉST !!
204
beni94nk A Twi'lek és Ródiai fajok hálisten nincsenek leírva. Az animációs sorozatokban (bármilyen szörnyűek is), és a regényekben gyakran előfordulnak pedig ezek már a Disney kánon részei. Új fajok pedig midig lesznek SW-ban a galaxis nagy része ugyanis még feltérképezetlen úgy tudom.
203
Spoiler(amikor ray az ezeréves solyomból kitekint kylo renre ,akkor vulkáni üdvözlést használ.
202
Adibadi99 [email protected] írod ki ,hogy mi történt a filmben,véleményt mondj ne meséld el ,hogy mi történt [email protected] ,én még nem láttam vágod kisgyerek,meg várom a jó minőséget.GYÖKÉR !!!
201
A fogyó üzemanyagról az Űrgolyhók jut eszembe. Ott volt töltőállomás az űrben. Elképzelem ahogy a cirkáló beáll és beteszik a töltőfejet, Aztán valahol 1 milliárd csillagközi kreditnél lekattan a töltő és a kutas közli. - Elromlott a terminál, kártyát nem tudunk elfogadni. )
Egyébként vicc. Milyen üzemanyag fogy ki egy csillagközi utazásra tervezett hajóból?
200
adibadi99 van abban valami, amit írsz! A 3-9. pontjaid helytállóak, nem tudok velük vitatkozni. A 4. pontodhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy igazad van, de ugyanez a korábbi filmekben szereplő fajokkal kapcsolatban is igaz - pl. az új filmekben nem láttam twilekeket, ródiaiakat, őket a Disney kánon valószínűleg halálra ítélte. Ezt megfordítva mondjuk azt sem értem, hogy az új filmekben szereplő lények hol voltak korábban? Biztos 10 év alatt ment végbe egy komplett evolúciós fejlődés...
A 10. pontod is jogos, de az a baj, hogy szerintem ezt nem fogja tudni levetkőzni magáról a Star Wars, ha továbbra is élőszereplős egész estés mozikat csinál. Ha láttad a Klónok háborúja sorozatot, ott ez a probléma nem merül fel, mert animációs technikával (véleményem szerint) egyszerűbb megformálni egy másik fajból származó karaktert, mint jelmezekkel - manapság is egyre inkább bevett dolog, hogy az idegen karaktereket utólagos technikával dolgozzák rá a filmekre.
A 2. pontot részben cáfolom. Igazad van, unalmas már, hogy ugyanazt kapjuk a képünkbe, mint a korábbi filmekben, de a galaxis baromi nagy, sok bolygó van benne, és véletlenül mindig egy kopár pusztaságot találnak meg - jellemző. Bár az is lehet, hogy zordságuk miatt ezek a bolygók kívül esnek a hatalmi játszmákon, így kitűnő búvóhelyek lehetnek. A Magvilágban a hatalom koncentrálódása miatt nem lehet elrejtőzni, így a felek mindig a Peremvidékre kényszerülnek, ott pedig jóval több az ilyen lepusztult világ.
És az 1. pont. A kettő szabályáról kérlek tájékozódj, a Youtubon rengeteg ezzel kapcsolatos ismertető van! Ez egy olyan szabály, amit a sithek önzősége és félelme, nem utolsó sorban hatalomvágyuk hozott létre. Ettől elszakadni nem lehet, ellenkező esetben újra a sithek borítanák el a galaxist, ahogy azt még a kettő-szabálya előtt tették. A jedik helyett egymást irtották... Mellesleg nem egyértelmű, hogy Kylo Ren sith, és az sem, hogy Snoke legfőbb vezér sith. Ha jól tudom, ezt még nem támasztották alá, a hivatalos útmutatókban sem derül ez ki. A sithek (szerintem) Vaderrel kihaltak, tehát elvileg az utolsó sithek Sidius (D-vel!) és Vader voltak. Lehet, hogy Snoke és Ren is a sötét oldalt használják, de nem ettől lesz valaki sith!
199
Már többszöris végignéztem a filmet és rájöttem hogy sok embernek miért is nem tetszik annyira. Véleményem szerint sokkal jobb lenne a film ha :
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

198
Sajnos az eredeti trilógia minőségét sohasem fogjuk visszakapni, de egy elfogatható élvezhető mozit kaptunk, keveset vártam, ezért a sok marhaság ellenére pozitívan csalódtam. Az ultrakommersz profitmakszimalizáló Disneytől sajnos nem várhatjuk el, hogy egy felépített szerethető karaktert megöljön, többnyire csak az "izgalmas" ezerszer lejáratott életszerűtlen majdnem meghal, de végül az utolsó pillanatban megmenekül kliséket kapjuk, jobban tudnék izgulni, ha drámai tétjei lennének a történetnek és tényleg bekrepálna az, akinek kell. A Disney mindenkinek kedvezni akar, a gyerekeknek telerakták jól eladható aranyos plüss állattal és nagyon szar poénokkal, de azért némelyiken röhögni is lehetett. [spoiler]Nem poénnak szánták, de a legviccesebb Lea hercegnő nagy jelenete, mikor túléli a világűrt, nem értem miért kell Jedit csinálni belőle.[spoiler] És az összes nem klasszikus Star wars filmek fasizmusát is természetesen folytatni kell, mégpedig, hogy az erő vérségi alapon működik, Jedinek születni kell, már szinte tanulni sem szükséges hozzá. A Disney mindig az uralkodó politikai ideológiákat szolgálta ki, amerikában ez ma a szélsőbalos gender, ami a filmben női kvótát jelent. Legalább annyi de inkább még több magasrangú jó szándékú női karakter kell, mint férfi, így lett a karizmatikus lázadó admirális egy lila hajú nő. És hát a fekete férfi mellé pótolni kellett még az ázsiai karaktert is a multikulturalizmus jegyében. A látvány természetesen tökéletes, a végső csatajelenet nagyon ott van, a fénykardozások valószinűleg az utolsó részben lesznek a legdurvábbak, de azok is nagyon menők és látványosak. Rey szinte kész jedi, ezért túl sokat nem kellett tanulnia, de amit az erőről tanított neki a mester az szerintem korrekt. Look története szerintem kiválóan sikerült, jobb sorsot nem is találhattak volna neki és Kylo Ren karaktere is egyre jobban tetszik. A legjobb alakítást szerintem Domhnal Gleeson nyújtja Hux admirális szerepében, ő már az előző részben is zseniális volt. A film vége úgy a hogy volt nagyon tetszett, ebből még lehet kíváló utolsó részt csinálni. Mindent összevetve elégedett voltam, ez egy jó Star Wars film, még sokszor meg fogom nézni, az IMBD pontszám szerintem korrekt, én is 7,5 pontot adnék rá.
197
Zulu2: Pfá, tán tavaszra...
196
Marhára türelmetlen vagyok de nem akarom kamerásan megnézni. Valaki tudja hogy kb mikorra várható normál minőségben?