2001 - Űrodüsszeia online

2001 - Űrodüsszeia online (1968)

2001: A Space Odyssey

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Valamikor a távoli múltban, az emberiség hajnalán a különös, fekete monolittal való találkozásnak köszönhetően a majomemberek fölfedezik a tüzet és az eszközhasználatot. Évezredekkel később amerikai kutatók hasonló oszlopra bukkannak a Holdon, amely rejtélyes rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíció indul útnak, hogy megvizsgálja, kinek szólhat az üzenet. A hosszú út alatt a fedélzeti komputer meghibásodik, és ez a legénység életébe kerül. Az egyetlen túlélő a visszatérés reménye nélkül mégis megpróbálja teljesíteni a küldetést.

Filmmel kapcsolatos linkek

Bármilyen probléma esetén (film vagy sorozat indítása, nem működő adf.ly) használjátok a segítség menüpontot, vagy jelezzétek a hibát a kapcsolat menüpontban.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

28
Csodálatos,a korát meghazudtoló filmkompozíció!Ehhez meg kell érni lelkileg,hogy minden kockáját élvezni tudja az ember...hihetetlen dimenziókba repít,a képzelet és a fikció egy olyan szférájába ,ahol a csodát éli meg a különleges képi és hang effektusokkal .Valami megérinti az emberi mivoltát...látja a maga porszem létét,ami mégis galaxisokat ölel át!10/10!!!
27
Ez nekem inkább művészfilm, mint sci-fi, mert a filmnek kb. a felét a cselekmény szempontjából gyakorlatilag haszontalan képi és/vagy hanghatások teszik ki...
Az mindenképpen dicséretes, ahogy bőven a CGI fellendülése előtt ilyen részletességgel lemodellezték fizikailag a dolgokat.
26
Mindenképp javasolt elolvani a könyvet előtte...no meg nem árt ismerni Kubrick képi világát, szemiotikai rendszerét...ezek nélkül nekiesni olyan, mintha pókember olvasás után belevágnál egy Szolzsenyicin könyvbe... Szolzsenyicin unalmasnak tűnhet egy pókember képregény után, ahogy a képregény is kevésnek tűnhet annak aki Szolzsenyicinre vágyik...más igények más filmet igényelnek.
25
Akik dicsérik azoknak feltűnt hogy az első 20 percben nincs semmi majd a maradék 26ban sem csak ott már vannak emberi szereplők. Utána nem tudom most nézem...
24
Akik dicsérik azoknak feltűnt hogy az első 20 percben nincs semmi majd a maradék 26ban sem csak ott már vannak emberi szereplők. Utána nem tudom most nézem...
23
Zahire: szándékosan nyitva hagyta a rendező.
Épp a napokban került elő egy régi, elfeledett riport vele, ahol elmondja, hogy szerinte mit is jelent.
22
Sokan elfelejtik hogy a film 1968 ban keszult es a maga mufajaban az eggyik legjobb mondhatni korszak alkoto
21
Az 58-adik percnél tartok és eddig rém unalmas ez a film. Remél a kövi 1 óra tartalmasabb lesz!
20
Wao! Hű, de nagyon ott van!

Ha linkeket is publikálsz a közösség számára, kérünk csak olyan tartalommal tedd, ami nem ütközik jogszabályba.