Filmezz.eu szabályzat és ismertető

Hozzászólások
 1. Hozzászólásaidban mindig csak az adott filmről mondd el a véleményed, észrevételeid! Filmet kérni csak a Kérés menüpont alatt lehet, lejátszási probléma esetén pedig használd a linkek alatt található Segítség menüpontot vagy kérj segítséget a Fórumban, esetleg kérdezz meg egy Moderátort.
 2. Ha érdeklődni szeretnél valamivel kapcsolatban (pl.: Hány részes ez az évad?) kérünk minden esetben olvass vissza a hozzászólások között, mert valószínűleg ez már előtted is megkérdezték mások és érkezett rá válasz. Ilyen és ehhez hasonló esetekben kérünk, szánj rá egy kis időt a visszaolvasásra, sok időt és energiát megtakarítasz munkatársainknak!
 3. Véleményed mindig precízen, konkrétan fogalmazd meg, ügyelj a helyesírásra!
 4. Figyelj arra, hogy hozzászólásaiddal ne sérts meg másokat, kerüld a trágár kifejezéseket! Gondolj arra, hogy másnak is van véleménye, amit mindenki köteles tiszteletben tartani. A kulturált vitázás megengedett de a rágalmazás, provokálás, uszítás, becsmérlés tiltott! A mocskolódás moderálást von maga után!
 5. A szöveges véleményezés mellett hangulatjeleket is használhatsz, de csak mértékkel! Ezek az érzelemkifejezést hivatottak segíteni, nem helyettesítik a szavakat!

Spoilernek nevezzük idegen szóval azt, ha hozzászólásban leírod egy filmben, sorozatban található csavart, meghökkentő fordulatot.

Tehát, ha kedvenc sorozatodban, filmedben az egyik szereplővel kapcsolatban kiderül valami régen várt "titok", azt te már tudod, de a később érkezők ezt természetesen még nem tudhatják.

Ha első megdöbbenésedben ellövöd előre azt, ami miatt mindenki más izgul: joggal fognak rád megharaduni a társaid! Mivel fontos nekünk, hogy az oldalon ne alakuljon ki veszedés: kérjük mielőtt hozzászólást írsz mindig gondold végig, hogy mások élményét ezzel ne rontsd el!

A hozzászólás mező alatt, tehát ott, ahová írod a szöveget, amit majd elküldesz talász egy SPOILER feliratú gombot. Ha kattintás előtt megállsz felette az egereddel felugrik egy kis ablak, ahol leírtuk hogyan tudod használni.

Ennek a gombnak a használatával úgy tudsz hozzászólást írni, hogy a szövegedben eltüntetheted azokat a mondatokat, amelyekben spoilert írnál, tehát olyan infót, amit elolvasva másoknak már nem lesz érdekes a film, mivel te már előre ellőtted a fordulatot. Azok a mondatok, amiket a gomb használatával eltüntetsz valójában ott maradnak, de csak azok fognak rákattintani -és így elolvasni-, akiket nem bosszant az, ha kiderül valami előre vagy azok a tagok, akik már látták a filmet és érdekli őket a véleményed.

A gombot megnyomva két szögletes zárójelbe írt spoiler szó fog beugrani abba a hozzászólás ablakba, ahol éppen írsz. Fontos: csak akkor tudod tényleg eltüntetni az általad kiválasztott mondatokat, ha a mondat a két szögletes zárójel között van! Például: Leírod, hogy tetszett/nem tetszett a film/sorozat. Ha az ezután következő gondolatod már lelőne valami fontos dolgot, akkor megnyomod a gombot és a két szögletes zárójel közé kattintasz, és megírod a hozzászólás további részét. Ha ezután elküldöd a hozzászólást, láthatod: te magad tudtad szabályozni azt, hogy mi látszódjon automatikusan és mi nem. Ha az itt található segítség elolvasása és a gomb tényleges kipróbálása után továbbra is bizonytalan vagy: hozzászólásban írd le, hogy mi okoz gondot és segítséget kapsz, szintén ott a hozzászólások között.

Ha szándékosan nem használod a spoiler gombot, meg sem próbálod használni a Moderátorok letörölhetik az egész hozzászólásod!

 1. Új topic létrehozására csak az Admin és a Moderátorok jogosultak. Ha javaslatod van egy új témára, írd meg nekünk!
 2. Mielőtt hozzászólsz egy témához, mindig nézd meg, hogy melyikben is tartózkodsz éppen. Törekedj arra, hogy adott témájú topikba a témához kapcsolódó hozzászólást írj!
 3. Ismerkedni, beszélgetni, ötleteket, tippeket adni, megvitatni korlátlanul lehet az erre kijelölt helyen.
 4. Természetesen a kulturált viselkedés, nyelvtanilag helyes fogalmazás itt is elvárt!

Hozzászólási jog, illetve levelezési jog megvonása jár az itt felsorolt tevékenységekért:

 1. Trágár beszéd, káromkodás
 2. Más oldal reklámozása, link közzététele hozzászólásban
 3. A feltöltött filmek hozzászólásainál való feszültségkeltés, veszekedés, konfliktus szítása, uszítás és a provokáció bármilyen formája
 4. A feltöltött film illetve felirat minőségének kritizálása
 5. A fent felsorolt szabályzatsértések esetén hozzászólásodat moderáljuk. Moderátoraink a legtöbb esetben hozzászólásban is megkérnek a szabályzat betartására.
 6. Ha háromszor kell figyelmeztetniük az a hozzászólási jog megvonását eredményezheti!
 7. Törekszünk belátóan moderálni, nem célunk a tiltás. Kérjük tartsátok szem előtt, hogy ezek a szabályok nem ellenetek vannak, hanem az oldal nyugodt, barátságos légkörének mindenkori fenntartására.
 8. Mottónk: úgy írj hozzászólást, hogy azt később is felvállalhasd: bárki, akár egy kiskorú tag is bátran elolvashassa anélkül, hogy felesleges káromkodást, veszekedést kelljen látnia!
 9. Többszörös és/vagy súlyos szabályzatsértés végleges kitiltást von maga után!

Az itt megtekinthető filmek nem az oldalon vannak. Más tárhelyekre vannak feltöltve, mi csak a tartalmak linkjeit (elérhetőségét) tároljuk. Az oldalr a filmet, sorozatot nem lehet beküldeni. Erre ellenőrzött feltöltőink vannak. Megértéseteket előre is köszönjük!

Ha nem találod a keresett filmet, lehetőséged van kérni azt. Kérni a Kérések menüpont alatt lehet!

A kért film címét mindig pontosan add meg, lehetőleg ne gépeld el! Bátorítunk arra, hogy az egyértelműség és a gyorsabb teljesíthetőség kedvéért adj meg egyéb adatokat is a filmről.

Pl.: készítés éve, főszereplő. Ennek akkor lehet jelentősége, ha olyan filmet kérsz, amiből több változat is készült (Meseautó), vagy létezik belőle színpadi előadás is. (Rómeó és Júlia) Ugyanez igaz a sorozatokra is, megkönnyíti a helyzetet, ha évadod is írsz a cím után.

Figyelembe vesszük a tárhely igényeket is! Ha megjegyzed, hogy melyik tárhelyen szeretnéd a filmet, akkor teljesítés esetén erre is odafigyelünk.

Kérni csak pontokért lehet. Legalább 20 pontot fel kell ajánlanod, amit majd a teljesítőnek fogunk jóváírni. Ha nagyon szeretnél egy filmet, kifejezheted azzal, hogy több pontot ajánlasz érte. Felső határ a pontjaid száma. A felkínált pontmennyiséget rögtön levonjuk tőled, azonban ha egy héten belül nem teljesül a kérésed, visszaadjuk.