A falu (2004)

The Village

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Az idősebbek tanácsa ellenére a kíváncsi és elszánt Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) ellenállhatatlan vágyat érez, hogy átlépje a falu határait és elinduljon az ismeretlenbe.
A település vezetője, Edward Walker (William Hurt) figyelmezteti Luciust a veszélyekre és Lucius anyja, Alice Hunt (Sigourney Weaver) azt tanácsolja a fiának, hogy maradjon otthon, óvja meg magát a mohóságtól és kapzsiságtól, ami a falun kívüli világot uralja.
Lucius csak Ivy Walker (Bryce Dallas Howard), egy gyönyörű vak lány biztatásából meríthet erőt, aki fiatalsága ellenére is meglepően bölcsnek bizonyul. Nemcsak Lucius csodálja Ivyt de a fékezhetetlen Noah Percy (Adrien Brody) is, bár kettőjük közül csak egyiküknek van hely a lány szívében.
Ivyt a hűsége végül is tiltott utakra vezeti, ahol szörnyű igazságnak bukkan a nyomára.
A baljóslatú fenyegetés miatt elszabadulnak az indulatok a faluban, lakói nem élhetnek már többé békésen a körülöttük elterülő titokzatos erdő vérengző lényeinek közelében.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidlox.tv
   
   
  Openload.co
   
   
  Vev.io
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

27
Hozzászólások alapján egy olyan filmet vártam ami legalább egyszer nézhető, de ez nagyon gyenge volt! Nem is tudom felfogni, hogy engedhették azt hogy így játssza el Ivy Walker szerepét Bryce Dallas Howard. Az egy dolog, hogy szinte minden jelenetben úgy viselkedett mintha rendesen látna vak létére. Az viszont még idegesítőbb, hogy a filmben az embereket nem zavarja az, hogy a vak lányt küldik el a városba egy erdőn keresztül aki persze oda is talál.
26
Kultusz film; igazi kis sziget a nyáltenger közepén,ami kellően nehéz és vontatott ahhoz, hogy működjön. Külön felüdülés, hogy nem prostituálja magát az ember arcába, mint a mai hatásvadász szarok.
25
Az előzetes nagyon horror filmnek mutatja be, de nem az, és remélem ez nem spoiler senkinek se. Az eleje kicsit vontatott, túl hosszú lett a film eleje,
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

Nekem nagyon tetszett 10/8
24
Őszintén sajnálom azokat az embereket, akik szerint nincs értelme. Hihetetlenül jól összerakott film, ami nem csoda, M. Night Shyamalan nagyszerű rendező.A mondanivalója, a csattanó a végén és James Newton Howard filmzenéje egyszerűen tökéletes.
23
Kemény egy film. Az a fajta, amiből a mondanivaló csak a végére derül ki. Én J. Hurt és S. Weaver miatt kezdtem el nézni ( X akták). Nekem a mondanivalója az, hogy az igazságot is gyakran csak hazugság útján lehet megvédelmezni, valamint az, hogy a hazugság is néha igazsággá válhat, amint azt Hurt a végén kifejti. 8-st én is adnék neki.
20
Nagyon tetszett, végig izgalmas, lebilincselő film.
19
M. Night Sajmalandelane... M. Éjszaka Kimondhatatlannevű. A legtöbb esetben a filmjeinek nincs valami mély mondanivalójuk vagy épp kifejezetten rosszak (szerintem)... De ez a film kivétel. Akciót ne várjatok, könnyű értelmezést sem, a sztori eléggé könnyen kitalálható előre. Mégis érdekes a mondanivalója, ha a háttértörténetet vesszük (bár a filmből ez kb 20 perc). Nekem emiatt 7/10.
18
Ennek a rendezőnek a filmjei elég furcsák...
Ez a film jó, főleg az eleje-közepe de én azonnal tudtam, hogy miről is szól valójában az első perctől tudtam hogy mi lesz a vége...