A komornyik (2013)

The Butler

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A komornyik a 20. századi Amerika zsúfolt politikai hátterének világában játszódik. Az Oscar-díjra jelölt rendező, Lee Daniels nagyszabású drámája Cecil Gaines, a Fehér Ház komornyikjának kitalált történetét meséli el, aki hét elnök alatt is szolgált 1957 és 1986 között.

A filmet egy 2008-ban, a Washington Postban megjelent cikk inspirálta, mely egy korábbi komornyik, Eugene Allen valódi történetét mesélte el.
Daniels filmje 1926-ban indul, amikor Cecil elmenekül a szegregáció által sújtott Délről egy jobb élet reményében.
Nehézségekkel teli útján a férfi elsajátítja mindazokat a nélkülözhetetlen készségeket, melyek élete legnagyobb lehetőségéhez vezetik: komornyiki álláshoz az Egyesült Államok elnöki rezidenciáján.
Itt Cecil szemtanújává válik az Ovális Iroda életének a polgárjogi mozgalmak kibontakozásának időszakában. Állásának köszönhetően felesége, Gloria két gyereküket kényelmes középosztálybeli miliőben neveli, ám a férfi szakmai elkötelezettsége lassan elidegeníti tőle és konfliktushoz vezet renitens fiával is.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Openload.co
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Flashx.tv
   
   
  Vidoza.net
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

36
nagyon nagy film, köszönöm szépen a feltöltést!
35
Köszönjük!Ajánlom mindenképp 10/10
34
csodálatos film! 100000/pont
32
Jó film volt. Forest Whitaker nagyot alakít benne. Hanem az amerikai elnökök nem igazán voltak "élethűek", talán még Reagen volt a leginkább eltalált figura. A legrosszabbra szerencsétlen Nixon sikerült. No, meg Eisenhower. Messze nem így nézett ki, az emlékeim alapján. Én is megadom a 9/10-t azért, mert ez hallatlanul nehéz vállalkozás lehetett megcsinálni.
31
Az egyik foszereplo Oprah Winfrey, de Robin Williams is jatszik benne.
29
Huhhh ezt a filmet egyszer már láttam de másodjára is lebilincselt .
Nagyon jó film , nagyon nagy szereplők , nézzétek bátram
27
Jó film, megható történet, zseniális színészekkel.