A lánykirály (2015)

The Girl King

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Krisztina svéd királynő nem A lánykirályban jelenik meg először a filmvásznon: Greta Garbo sokak szerint az 1933-as Krisztina királynőben (Queen Christina) nyújtotta karrierje egyik legemlékezetesebb alakítását. A hatéves korában Svédország királynőjévé koronázott lány élete kétségkívül izgalmas és több nézőpontból kiaknázható. Mika Kaurismäki filmje a fiatal Krisztináról szól, aki folyamatosan erkölcsi, társadalmi, politikai elvárásokkal kénytelen szembeszegülni, miközben próbálja megtalálni az egyensúlyt a személyes és az ország érdekei között. A vallási háborúk tüzében állandó nyomás alatt levő királynő úgy dönt, egy békében élő és saját művészettel, tudománnyal rendelkező Svédországot akar megteremteni.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Flashx.tv
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

3
Érdekes film volt. Mozgalmas korról szólt. A lánykirálynő a másság egyik első képviselője volt, aki szerencsétlenségére királynőnek született. Nagyon a fején találta a kancellár fia a szöget, mikor megállapította, hogy még csak 23 éves, és még bőven van ideje Rómában boldogítani a rivális vallást. Hát ez a jóslata bejött. Én kicsit többre értékelném mint az átlag,5/10.
2
Valóban érdekes volt a film története, bár lehetett volna egy kicsit izgalmasabb is 10/7
1
Ha egy királynő úgy gondolja, hogy lemond koronájáról, s ezzel együtt hatalmáról, történelmi tettet hajt végre. Ha azonban egy bigottan evangélikus országban lemond ősei vallásáról is, hogy áttérjen a katolikus hitre – az már világraszóló botrány. A királynő abban nem csalódott, hogy így könnyebben beírja nevét a história lapjaira, mint ha tovább uralkodik, abban azonban igen, hogy megszabadulva az államügyek intézésének terhétől szabadon élhet úgy, ahogyan akar. 7/10