A napfény íze (1999)

Sunshine

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A rendező saját forgatókönyvéből készült filmje egy magyar család három nemzedékének története; a felemelkedésé, a bukásé, a kudarcoké, szerelmeké és a küzdelmeké (A film címe a nagypapa által felfedezett Napfény elnevezésű likőrre utal).
A családtörténet három főhősét (nagyapa-apa-fiú) Ralph Fiennes játssza.
A film egy zsidó család mindennapjait, gondjait, szerelmeit, mutatja be a magyar történelem viharos évtizedeiben.

Az első generáció hőse Ignác, a császárhű bíró. Felesége, Vali úgy gondolja, hogy eladja magát a császárnak, megszállottja munkájának.
A család fiatal tagjai csak úgy tudnak érvényesülni ha megváltoztatják zsidó vezetéknevüket. A Sors mellett döntenek, melynek jelentése: " jóslat, végzet, feladat, sors."
Ignác fia, Ádám a vívás olimpiai bajnoka lesz.
Ennek elérése érdekében meg kell keresztelkednie, hiszen magas szinten zsidó nem vívhat. Őt is elérik a háború viszontagságai, munkatáborba viszik, fiával Ivánnal együtt.
A harmadik generáció Ivánban testesül meg, aki beáll az ÁVO-ba, megkezdődnek a kihallgatások, a koncepciós perek.
1956-ban forradalmár, szónok.


A film az Oscar-díj mellett három Európa-díjat is kapott: egyet a forgatókönyvért, a másikat Koltai Lajos operatőri munkájáért és a harmadikat a tehetséges, jóképű Ralph Fiennes főszereplői alakításáért.

Linkek a filmhez

 • Szolgáltató
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  Vev.io
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

6
Hogyan kell elindítani a filmet?
5
Meglátszik, hogy Szabó István rendezte. Ragyogó film. Kellően tömör, de mindenhol kidomborítja a történelmi párhuzamokat. Én megnézetném az X, Y és Z generáció lehetőleg minél több tagjával. Magam, mint a- mondjuk P generáció tagjaként- sajnos részben átéltem ez időket. Azért még nekem is jó, hogy megnézhettem. Köszönet a feltöltésért. Én is megadom a 10/10-t erre a filmre.
4
Számomra Ralph Fiennes egyik legjobb filmje! Félelmetes, mennyi arca van. Számtalanszor láttam már, de még sokszor meg fogom nézni. Csodálatos a zenéje, a párbeszédek és minden! 10/10
3
Monumentális Szabó István mestermű.
1
Szabó István leghosszabb filmje, a zene Schubert f-mol fantáziája, harmoniába kerül a történettel. Tényleg szép film, történelmi fordulatokkal, sorsfordító eseményekkel. A film - a rendező részéről - sajátos vallomás, kényszerű "titkosszolgálati szerepvállalását" illetően, - a dokumentum filmes kihallgatása - amely a film elkészülte, bemutatója után került nyilvánosságra.