A passió (2004)

The Passion of the Christ

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A Passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik.
Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elítélése mellett dönt...

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Openload.co
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Vev.io
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

27
Számomra brutális és felkavaró... Lehet ugyan támadni Mel Gibson rendezését, de mért az az elsődleges, hogy a brutalitást akarta szemléltetni? Ettől többről van szó, elgondolkodtató...keresztyén ember ilyenkor kicsit magába száll. Valamint az szintén, sajnos emberi magatartás, hogy belerúgnak a földön fekvőbe, ami számomra mindig undorító. Arról meg lehet vitatkozni, hogy mennyire antiszemita a film. Persze a zsidók szerint az.
26
" A keresztények/keresztyének (nem tudom mi a különbség) meg nyeljék be szépen, hogy az üdvösségükért ez volt az ár."

Caltha!

Miről hadoválsz?

Minden ember bűnét vette magára, nem csak a keresztyénekét! Minden ember üdvösségének volt ez az ára... egyébként pedig, ha figyeltél volna, akkor észreveszed, hogy kikért is imádkozik a kereszten!
25
Utána nézek...
Kitéve!
24
Vidto még mindig nem jó? Esetleg szabad kérni openload linket?
23
Mel Gibson zseniális..
22
Nem tetszett,mert véleményem szerint nem hitelesen mutatja be a történteket. Kevesen tudják,hogy a Passió legalább húsz lényeges – de az Újszövetségben nem szereplő – jelenete Anne Catherine Emmerich nővér látomásain alapul.(Életéről utána lehet olvasni a neten)Emellett erősen antiszemita hangulata is van a filmnek,ami szintén elfogadhatatlan számomra,de ez nem fórum,ahol erről lehetne vitázni.Emmerich szerint a zsidók szoros kapcsolatban állnak az ördögökkel.Így írt erről: "sok-sok ördög nyüzsgött a tömegben, bátorították a zsidókat, a fülükbe sugdostak, a szájukba másztak, még inkább felindítva őket Jézus ellen." A Sátán pontosan így járkál az összegyülekezett tömegben... És még lehetne sorolni a megtévesztő dolgokat a filmben!
20
Caltha: Tudomásom szerint nincs különbség, de a keresztény szót a keresztyének nem szeretik, mert a "kereszt" szóra utal a "Krisztus" helyett. Legalábbis így hallottam.
19
Jómagam moziban néztem meg annak idején és meg kell mondjam a gyomrom kavargott.
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

Mégis mai napig beleborzongok az anyai szeretet szívbemarkolóan szép ábrázolásába. Kétség kívül brutális és nyers bemutatása a megváltásnak,de nekem az arám rendben, a rendezés rendben, a sátán ábrázolása zseniális, Caviezel játékára meg már elfogytak a jelzőim. A keresztények/keresztyének (nem tudom mi a különbség) meg nyeljék be szépen, hogy az üdvösségükért ez volt az ár. 10/10
18
Szerintem a rendező túllőtt a célon.10/7