A tánckar (1985)

A Chorus Line

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A tánckar az azonos című Pulitzer-díjas színdarab alapján készült musical filmfeldolgozása a mindennapok kíméletlen, kegyetlen harcának, a boldogulás háborújának látványos szinonímája. Tehetséges, fiatal, szorgalmas táncosok hosszú évek kemény munkájával a hátuk mögött arra várnak, hogy egyszer a színpadon is kamatoztathassák tudásukat. Egy Broadway-show tánckarában fellépni - az első lépés a hírnév felé vezető úton, ezt az első lépést azonban csak néhány szerencsés teheti meg. Több százan jelentkeznek a felhívásra, de a színházi nézőtér homályában ülő kíméletlen rendező csak a legjobb tizenhatnak ad esélyt arra, hogy egy utolsó, mindent eldöntő szűrőn bizonyítsák rátermettségüket. Senkit nem érdekel a magánéleti problémájuk, senkit nem érdekel a sérülésük, a bánatuk, a fáradtságuk. Ha csillogni akarnak a színpadon, előtte meg kell járniuk a poklot.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Estream.to
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Vidto.me
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

1
Ezt a filmet annak idején, még moziban láttam, valószínűleg kb. 30 éve. Emlékeimben úgy élt, hogy remek film, kitűnő táncszámokkal, énekes betétekkel, izgalmas karakterekkel, szívszorító történetekkel. Megnéztem. Atyavilág, ennyire megváltoztam? Ennyire megváltozott a világ körülöttünk, az elvárásaink, az ingerküszöbünk? Mert ez most egy lapos, jószerivel érdektelen film, ami még idegesítő is. Idegesítő, mert úgy éreztem, nem lehet, hogy ennyi szerencsétlen lúzer gyűljön össze, mindnek sanyarú gyerekkora volt, mind harcban állt a szüleivel és ezen nyafog még évtizedek múlva is.
Vannak filmek (magam is tudok jó párat), amelyeken nem fog az idő. Ezt viszont menthetetlenül kikezdte. Nevetségesek a kosztümök (pl. az a nadrágszoknyás borzadály a főszereplő Cassie-n), stílusosan szólva hajmeresztők a frizurák (elől bodorított , hátul nyakba lógó, brrr), avíttak a táncszámok (ki szteppel manapság?), poros ez az egész revü-stílus. És ezen még a színészek se segítenek. Sajnálom - vagy én öregedtem meg, vagy ez a film.