A vörös báró (2008)

Der Rote Baron

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Európa, 1916.
Kalandvágytól és a repülés iránt érzett megszállottságtól fűtve a 24 éves Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) sokezer társához hasonlóan háborúba indul.
A repülés zsenije ünnepelt harci pilóta lesz, ő és barátai gyorsan ikonná válnak a csatamezők katonái szemében.
Becsület, lovagiasság, becsvágy, megszállott érdeklődés a technika és a repülés iránt - ezek a vonások jellemzik őket.
Manfred von Richthofen vörösre festett Fokker gépe rettegett, mégis elismert szimbólummá válik az első világháború ellenséges légierői számára is.

Linkek a filmhez

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

12
"Ellenség mivolta ellenére von Richthofen olyan nagy elismerésnek örvendett a szövetségesek körében, hogy a ausztrálok teljes katonai pompával temették el az Amiens mellett lévő Bertangles falu a temetőjében, melynek közelében lelőtték. A hírneve olyan hatalmas volt, hogy legyőzője Roy Brown százados így ír róla: Úgy éreztem, hogy valami jogtalant cselekedtem, semmiféle örömöt nem tudok érezni, hogy Richthofen az én fegyveremtől esett el. Szívesen visszahívnám az életbe! Három év múlva a hamvait a franciák átvitték a fricourti német katonai temetőbe, ahonnan a bátyja elszállította a holttestet a berlini invalidusok temetőjébe."
11
Mint repülő-hadtörténész is szeretem ezt a filmet, de filozófusként is. A busido modernkori megfogalmazásának tartom. Legendákról szól a film, legendáknak.
9
Akkoriban még volt lovagiasság a háborúban az ellenfelek között.
8
jó kis film
7
Nekem tetszett, de maximális pontszámot mégsem adok. Hiányzott valami belőle, ahhoz hogy igazán lenyűgözzön. 8/10
6
Becsületes úri hóbort! 7/10
5
Nagyon szeretem ezt a filmet.
3

Nagyon jó film 10/10