Akik ölnek - A múlt árnyai (2011)

Fortidens skygge

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Katrine Ries Jensen nyomozó és Thomas Schaeffer kriminálpszichológus a koppenhágai rendőrség sorozatgyilkosságokkal foglalkozó különleges egységét alkotják. Előkerül egy ügy Schaeffer múltjából. Pályakezdőként úgy döntött, hogy egy beteget, aki egy közlekedési baleset részleteit rajzolta rögeszmésen, nem küld zárt intézetbe. A véres jelenetek most valóságos gyilkosságok formájában újra megjelennek.

Linkek a filmhez

 • Szolgáltató
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Vev.io
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

5
...klasszikus krimi... jó... már láttam régen, de megnéztem másodszor...
3
jó film volt, 10/7 .
2
(Mintha ez a film már korábban is fenn lett volna - de most meg újként mutatkozik, kommentek nélkül - pedig biztos, hogy már láttam, szerintem írtam is hozzá valamit. Mindegy.)
A film a dán-skandináv krimi-vonulat kiváló képviselője. Már valahol leírtam, hogy az utóbbi évek legnagyobb meglepetésmozijait a dánok produkálták, méghozzá nagyon tudatos építkezéssel. Ez a tenyérnyi ország (méretében, lakosságszámában fele akkora, mint Magyarország) elhatározta, hogy robbantani akar a filmiparban. Ehhez a legtehetségesebb fiataljaikat elküldték Hollywoodba, hogy az alapoktól tanulják ki a szakmát. Kávéhordó mindenesként gályáztak évekig, de közben nyitott szemmel jártak és figyeltek. Aztán hazamentek, ahol állami pénzt kaptak, nem is keveset és elkezdték sorra kilődözni a petárdákat, ma pedig az egyik filmes nagyhatalomként tartják őket számon! (Valami hasonlót mi is megcsinálhattunk volna, de köztudomású, hogy másra költjük a pénzt.)
Tehát a dán filmesek mindent tudnak a szakmáról: hogyan kell építkezni, hogyan kell karaktert formálni, hogyan kell feszültséget generálni és fenntartani, hogyan kell a fordulatokat adagolni. Tudnak forgatókönyvet írni, színészt vezetni, kamerát mozgatni, játszani a fényekkel, közeliekkel-távoliakkal. Ehhez már csak némi jó ötlet kell és előállhat a fordulatos, izgalmas krimi - mint amilyen ez is. Iszonyúan sajnálom, hogy mindezt nem mi csináltuk, az a néhány rendkívüli tehetségünk is csak vergődik és már az is jó, ha évente egy nézhető filmet kipréselünk magunkból. A dánok meg bármihez nyúlnak, az arannyá válik.
1
Nagyon tetszett! Köszönöm. 8/10