Aztán mindennek vége (2009)

The Last Station

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Minden sikeres férfi mögött egy okos nő áll, aki hittel, szeretettel, kitartással egyengeti a férj életútját, megteremti a harmonikus hátteret az alkotói tehetség kiteljesedéséhez s aki képes akár saját céljairól, vágyairól is lemondani e cél érdekében.
Nincs ez másként Lev Tolsztoj (Christopher Plummer), az orosz irodalom óriása, kora világszerte legjobban ünnepelt írója házasságában sem.
Szofja grófnő (Helen Mirren), aki már ötven éves házassággal a háta mögött nem csak Tolsztoj felesége és 15 gyermekük édesanyja, hanem a zseniális szerző múzsája és titkárnője is egy személyben, szorgalmasan másolgatja férje kéziratait.
A Háború és békét például hatszor körmölte le újra és újra.
Tolsztoj élete alkonyán újkeletű nézetei miatt egyre többször kerül konfliktusba Szofjával.
Amikor pedig a végrendeletét is megváltoztatja és mindenét (beleértve műveinek szerzői jogait is) az orosz népre hagyja, Szofja úgy dönt, felveszi a harcot a tarthatatlan helyzettel, Csertkovval és körével, valamint férje legrosszabbik énjével.

Linkek a filmhez

 • Szolgáltató
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   
  Vev.io
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

4
nem lehetne hogy ezt a szarságot irogatja az anyjával éljen vadasan

3
Végre egy életrajzi dráma, ami nem tetszett! Egyszerűen senkivel sem tudtam azonosulni. Népművelés ide vagy oda, a művészek mindig a meg nem értettség peremére küzdik magukat, aztán elidegenednek, elvonulnak és vérmérséklettől függően hisztériáznak a környezetükkel. Nyilván mindenki a saját szűrőjén keresztül látja/képzi/projektálja /éli az Ő kis,,valóságát"; így nem várható el, hogy mindenki aki minket szeret, ugyanazt lássa vagy érezze ki a világból. Vannak akik hasonlóan rezegnek, és vannak akik nem. Ettől még azt is tisztelni kell aki egy életet rendelt alá, hogy a művész szabadon alkosson.. 10/5, köszi az uppot!
2
10/10 nagyon jó könyfakasztó