Bully (2011)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A The Weinstein Company, Bully című dokumentumfilmje egy napjainkban egyre súlyosabb mértékben jelentkező problémára hívja fel a figyelmet: az agresszív, másokat folyamatosan bántalmazó, megfélemlítő fiatalokra, akikre az angol nyelv a “Bully” jelzőt aggatta. A film az erős nyelvezete miatt R-rated, azaz 18+ korhatár besorolást kapott az MPAA-tól, ami azonban azt jelenti, hogy nem juthat el az általános- és középiskolákba, ahol akár oktatási segédanyagként is szerepelhetne – a stúdió meg is támadta a döntést.
A filmben 5 gyerek és család történetét követhetjük figyelemmel, utóbbiak közül ketten elvesztették gyermeküket, miután azok az öngyilkosságba menekültek a folyamatos terror elől, míg egy harmadik édesanya gyermeke ítéletre vár, mivel egy pisztolyt vett magához önvédelem gyanánt.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

7
Nálam nem működik a felirat. Másnál igen?
6
Sajnos nálunk is hasonló helyzet kezd kialakulni... A tanároknak túlságosan meg van kötve a kezük... Én megértem ha inkább a saját, családjuk nyugalmát féltik... nekem is van 3 gyerekem a legnagyobb most harmadikos, eddig már fejbe rúgták az udvaron, könyvvel ütötték az osztályban... A fiú a lányt! Arról nem is beszélve, hogy lelkileg mi van az iskolákban... A tanárnak is nekimegy az ilyen ostoba gyerek, ha rászól (erre is volt példa nálunk). A törvényt kéne módosítani,hogy jobban tudjanak hatni az ilyen gyerekekre, szülőkre...
5
Lehet jól jár az akit eleve úgy nevelnek hogy legyen felkészülve a "szerencsétlenekre"...Persze van amikor az derül ki hogy a bántalmazó is bántva volt, és ahelyett hogy azon intézné el a haragját, dühét, bánatát aki okozta neki, inkább másba rúg bele, aki szintén nem tehetett semmiről, csak arról hogy jónak született és eszébe sem jutott hogy valakinek már gyerekként azon jár az esze hogy mikor és hogyan b.sszon ki a másikkal. Mert sajnos valamikor nincs a háttérben semmi, egyszerűen csak adolfnak született...
Viszont az is tény hogy sírással, elmeneküléssel, némasággal csak a másiknak segítesz hogy elérje a célját. Nem szabad annyira sem ismerni magadat hogy ha valaki azt mondja rád hogy x y akkor azt rögtön el higgyed és onnantól a markában vagy. Ha megdobnak kövel, dobd vissza gránáttal hogy lássa itt jobb ha nem próbálkozik. Mert a mai világban ha megtehetnek veled valamit meg is teszik.
4
Felkavaró.Nálunk is már kezdődik egy hasonló jelenség.
3
Mindenütt előfordul-sajnos-az ilyesmi, ez tény. De azért azt lássuk be, hogy tényleg Amerika szokott az ilyesmiben élen járni, no meg Anglia. Úgyhogy sok sikert, tényleg szép hivatást választottál, és ez igazán dicséretre méltó, de a film az amerikai iskolákról szól,...gondolom ezért emelte ki csikosa. Reméljük megváltoznak a dolgok...én mindkettőtökkel egyetértek.
2
Szívszaggató... és nem, nemcsak Amerikában, csikosa. Ha annyi fillérem lenne ahányszor engem bántalmaztak mentálisan és érzelmileg (sőt, olykor fizikálisan is) a suliban kölyökkoromban, bizony jóval több lenne a számlámon. Tudtak róla a tanáraim? De mennyire. Tettek bármit is? Véletlenül sem! De nah...felnőttem, túlléptem és valami isteni csoda folytán erős, határozott és magabiztos nő vált belőlem. S hogy "változtassak a dolgokon", Angliában képeztem magam hogy iskolákban dolgozzak mint ifjúsági munkás és megelőzzem a fentieket. S mit látok? The same sh*t everywhere, over and over again. Mindenütt ugyanaz megy a sulikban... Tehát ideje leereszteni azt az Amerikát csapdosó ostort a kezünkből, felvenni a seprűt és kicsit takarítani a saját házunk környékén, ki-ki ahol van. Ha csak annyit teszel hogy a saját gyereked úgy neveled hogy ne "bully" (bántalmazó) legyen, már sokat tettél. Ki tudja. Lehet egy életet mentettél meg...
1
Az amerikai állom... Hihetetlen, hogy ilyenek megtörténnek. Felháborító, mind az iskola dolgozói, mind néhány szülő hozzáállása ehhez az egészhez. Mindenki csak kerülgeti a forró kását, de senki sem mer odabaszni, nehogy törvényt sértsen,...meg "emberi" jogokat. Szánalmasak, közben a gyerekeik nap mint nap elszenvedik a basztatásokat és a veréseket. Csak gratulálni tudok a birka amerikaiaknak. Aztán, mikor már túl késő, akkor meg megy a sírás... Szörnyű. Szegény gyerekek. Hajrá Amerika! Sikerül egy még agresszívabb és zavarodottabb nemzedéket gyártani. God bless america! (direkt kis betűvel)