Csernobil (2019)

Chernobyl

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Az HBO és a Sky minisorozata az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelemét dolgozza fel. 1986. április 26-án hatalmas robbanás rázta meg a Szovjetunió tagállamában, Ukrajnában működő csernobili atomerőművet. A radioaktív felhő beterítette Kelet-és Közép Európát, Skandináviát és egyes nyugat-európai országokat. A főbb szerepeket Jared Harris, Stellan Skarsgård és Emily Watson alakítja.

A sorozat fordítója: Anonymus --> https://www.feliratok.info/index.php?sid=4934

Teljes az évad! Köszönjük az egész évados figyelmet!

Linkek a filmhez

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

146
KROENEN azért mert ehez nem elég a gázmaszk. Amint láttad a tűzoltó is kesztyűn keresztül fogta meg a grafitot.. Mégis szétszedte a sugárzás.
145
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

144
Miert nem tudok egy filmet se megnézni?
143
Fantasztikus színészi alakítások, nagyon jól, az utolsó részletekig kidogozott környezeti látványvilág. Kiválóan idézi az akkori Oroszország és Ukrajna 80 -as éveit. Viszont ami nem tetszett benne: amaerikai hatásvadászat ( mintha nem lett volna elég maga a katasztrófa ténye) pl, lezuhnó helikopter, meztelen bányászok. Másrészről az előtörö femnista behatást amit egy fiktív női karakterrel értek el (Uljana Homjuk fizukus nő). A másik a történet : a tudóscsoportot képviselő Uljana dolga nem a nyomozás lett volna a filmben hanem a katasztrófa következményeinek a megszüntetése. Mindezek ellenére nagyon lenyűgözött a film, értékelésem 8 pont.
Amit viszont megemlithettek volna , és talán sokan nem is tudják, hogy NEM ez volt a legsúlyosabb nukleáris szennyezés a Szovjetunióban , hanem a majaki 1957-es Kistim-tragédia, amikor is nukleáris szennyeződés kétszeresen is felűlmulta a Csernobili balesetet. Az utóbbi nagyobb nyilvánosságot kapott, és jobban felkapta a média...
142
Jó volt nagyon, nem részletezem miért. Legyen elég annyi, hogy én nagyon nem szeretem a történelmi / politikai filmeket, sorozatokat, vagy bármi olyat ami ahhoz kapcsolódik. De ez engem is lenyűgözött. A látványvilág már önmagáért beszél. Az üzenete pedig erős, fontos. Érdemes megnézni, nem hiszem hogy nagy csalódást okozna bárkinek is!
141
EGY ATOMERŐMŰBEN DOLGOZOK, TÖRTÉNIK EGY ILYEN INCIDENS ÉS NEM VESZEK FEL EGY GÁZMASZKOT?
139
NAGYON JÓ FILM
138
Nagyon jó film. Csak ajánlani tudom!