Eksztázis (2018)

Climax

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg.

Linkek a filmhez

 • Szolgáltató
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  Vidlox.me
   
   
  Streamcloud.eu
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

3
Gaspar Noé első nagyfilmje, az Egy mindenki ellen egy érdekes, nehéz film volt. Nem zseniális, de erős, jó film. Aztán jött a Visszafordíthatatlan, ami perverz kegyetlenségével sokkolt. Talán lehetett volna zseniális, de sajnos történet híján nem volt az. A vadállati őrjöngés és az improvizált zagyvalógok ugyanis nem jelentenek történetet, a nyers brutalitás pedig csak a nagyon felületes nézőnek adnak kielégülést és bélyegzik a filmet a zseniális jelzővel. Az Enter the Void már egy jóval érdekesebb tétel, de a „közel 3 órára nyújtott 49 nap” mintha kissé kiejtené a fókuszból a lényeget, továbbá ebben az esetben is kényszeresen elhagyhatatlan a hatásvadászat (vesetál), ezáltal lesz olcsó, ami nem méltó a Bardo Thödol-hoz… Nyilván szükségszerű volt a Szerelem pornografikus megjelenítése is… miért is? Hát, mert azzal is lehet sokkolni! A promiszkuitásról pornó nélkül beszélni nem is érdemes, még a végén beleolvadna az író/rendező egy szürke masszába.
Ezek után következik a Climax, amiben se történet, se pornó, se gyomorforgató erőszak nincs. Érthetetlen is a kategóriák között a horror, mert semmi ilyesmit nem tartalmaz a film. Nem is film, inkább egy hosszú videoklip, amiben unalmas (gagyi) dialógok töltik ki a táncmentes időt az egyébként igencsak középszerű színészi teljesítmény több helyütt meglehetősen színpadias eszköztárával lavírozva. Aki elmegy egy átlagos buliba, különbet láthat és ahhoz még sav se kell, sőt egy jó berúgás élménye is minimum százszor intenzívebb ennél.
Gaspar Noé nem tett egyebet, mint kialakított egy brandet magának (ezt mellesleg jól tette), így aki ránéz egy alkotására, hamar rájöhet, hogy ki írta/rendezte. Kár, hogy beltartalmi értéke nem sok van, de nagy valószínűséggel a partikon, műkajákon, drogokon felnőtt társadalomnak nincs is igénye olyasmire.
2
Az első fele a filmnek unalmas, aztán hirtelen borzasztó sebességgel válik szürreálisan beteggé. Nyomasztó volt nagyon, mindenesetre nekem bejönnek az ilyen hangulatú filmek. Tetszett.
1
Ha esetleg Valaki nem tudná Ő rendezte a Világ egyik legjobb filmjét... Ugyebár Irréversible - Visszafordíthatatlan. Csodálkoztam is az első t. jelenet után és kiugrattam megnézni kinek a nevéhez fűződik az eddigi legütősebb táncprodukció amit láttam. Így már érthető.. Kíváncsi vagyok ezúttal mit sikerült alkotnia ennek a zseninek. Imdb alapján nem lesz gond.