Gernika (2016)

Guernica

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A romantikus filmdráma Henry, a cinikus amerikai újságíró és Teresa, a köztársasághoz mindörökké hűséges fiatal lány különös kapcsolatát meséli el. Teresa feladata a háború eseményeinek cenzúrázása, hogy azok milyen formában jutnak el a sajtó képviselőihez, s milyen formában jelennek meg a lapok címoldalain. Henry kiábrándult és a háború borzalmaitól meggyőtőrt, ám találkozása a lánnyal új reményt villant fel életében...

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Estream.to
   
   
  Openload.co
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Vidto.me
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidlox.tv
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

8
A helyzet az, hogyha győznek a komcsik, Spanyolországra sokkal rosszabb diktatúra várt volna. Franco és a puha diktatúrája még mindig sokkal jobb volt, mint egy sztálinista rezsim... Némi utalás még ebben a meglehetősen balos libsi elfogultságú filmben is volt a szovjet Cseka befolyásról...
Ezek ezrével végezték ki a papokat és értelmiségieket... Viva el glorioso movimiento nacional!
7
Legalább a helységnevet jól írtátok volna a címben. Értem én, hogy fonetikusan kell leírni, hogy mindenki megértse, de hallod, San José-t sem Szanhozénak írod a gyengébbek kedvéért, remélem.
6
Népirtás? Más film van valamelyik linken? Sima katonai bombázás volt, amit a korabeli média terrrorként adott el, mert meghaltak benne civilek is. Utána lehet nézni, linkelve van egy korábbi kommentemben a teljes valós történet.
5
Lehet,hogy jobban is el lehetett volna készíteni a filmet,de a népirtás ténye ennél fontosabb. Azt nem lehet elégszer hangsúlyozni.
4
Elég unalmas. A karakterek is. A szerelmi szál nem működik.
Az utolsó húsz perc sem menti meg a filmet...
4/10
3
Történelmi kitekintés : Guernica bombázása (1937. április 26-án) egy, a spanyol polgárháború során történt taktikai bombázás volt a baszk Guernica városban, amely az egyik első jelentős, lakott települést érő és civil áldozatokat követelő légibombázás. Az akció célja a földi erők közvetett, taktikai támogatása volt, amely után a kibontakozó tűzvész hatására a történelmileg fontos település egy része megsemmisült, ami aránylag kevés halálos áldozattal járt. A német Condor légió és olasz Legionárius Légierő által elkövetett támadást Rügen hadműveletnek nevezték el. A bombázás kapcsán született meg a tömegpusztító fegyver kifejezés.A támadást sokan a világ legelső szőnyegbombázásának tartják.
2
Népirtás, háborús bűntett.
1
Hát nem is tudom...Annyira hétköznapi...