Isten a vádlottak padján (2008)

God on Trial

Értékeléshez regisztráció szükséges!
1943-ban Auschwitz egyik rideg barakkjában várja a végzetét egy csapat férfi: egy fizikus, egy kesztyűkészítő, két rabbi, egy jogászprofesszor és egy bűnöző. Elkeseredetten küzdenek - nemcsak a túlélésért, hanem hogy megtalálják létük értelmét. Miközben várják, hogy kiderüljön, a gázkamrákba menők közé válogatták-e őket, a nácik már-már elviselhetetlen kegyetlensége közepette a foglyok választ keresnek kérdésükre: milyen lehet Isten természete, hogy jóváhagy ennyi szenvedést?

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Openload.co
   
   
  Vidto.me
   
   
  Flashx.tv
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidoza.net
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

7
A film megértéséhez egy bizonyos fokú szellemi és érzelmi intelligencia szükségeltetik. Tényleg nem való mindenkinek.
6
egyszer nézhető. majdnem bealudtam.
5
Egy zsidós film a sok közül,12 egy tucat! Ha egyet láttál ,mindet láttad!
4
Zsozsee, javaslom, nézd meg a Fauda c. sorozatot! Nincsenek csak jók, vagy csak rosszak - emberek vannak mindkét oldalon...
3
Ajánlhatnám ezt a filmet a környezetemnek, pláne akárkinek?
Ha megnéztem, és körbenézek , akkor egyértelműen nem a válasz. Túl kemény azokhoz a gondolkodásmódokhoz, akik egy mesekönyvtől féltik a gyermeküket (pl. Harry Potter ).
Talán úgy kellene hozzáállni, mind a kisgyerekes média-műsorokhoz : a felnőtt EGYÜTT nézi a gyerekkel és megbeszélik utána, hogy ne maradjon sem megalapozatlan félelem, sem félreértés benne. De akkor a felnőttnek - mielőtt leül a gyerek mellé - bele kell ásni magát a témába vágó történelmi, gazdasági, pszichológiai anyagokba. A két világháború gazdasági okaitól kezdve a stockholm szindrómán keresztül a nürnbergi perig otthon kell lennie, mert a gyerek visszakérdezhet! A nürnbergi per alapja az, hogy a náci holokauszt formálisan jogszerű volt, hiszen a hitleri német állam jogszabályba foglalta a zsidók jogfosztását, kivégezhetőségét, tehát a "parancsra tettem" védekezés a német végrehajtók számára nem hagyott kiutat. Nürnberg után került bele mind a magyar mind az amerikai katonai törvények közé, hogy "népellenes parancsokat" nem szabad végrehajtani. Ennek pontosítása persze problémás, de hát az élet is az!
2
Miert nem csinalnak filmeket arrol , hogy "csori" izrael hogyan csinalja ki, hogyan oli meg vagy hogyan lehetetleniti el a Palesztin emberek eletet.
1
Elgondolkodtató, kegyetlen igazságokat feltáró film. 10/10