Katyn (2007)

Katyň

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A 81 éves Andrzej Wajda rendező Katyn című alkotása egyike annak az öt filmnek, amit a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra jelöltek 2008-ban. Wajda filmje a második világháború alatt történt katyni mészárlás történetét meséli el, amikor a szovjetek több mint tizenötezer elfogott lengyel tisztet és civilt - köztük Wajda édesapját - ölték meg egy erdőben. Az 1940-ben meggyilkolt emberek holttesteit rejtő tömegsírokat a német hadsereg fedezte fel 1943-ban. Wajda megrendítő hitelességgel ábrázolja a 66 évvel ezelőtti eseményeket. A történet túlmutat a fogva tartott, kétségbeesett, életben maradásukban az utolsó pillanatig reménykedő katonák sorsán, velük egyenrangú, sőt hangsúlyosabb helyett kapnak a filmben feleségeik, testvéreik, szüleik, akik öt évig semmit sem tudtak és semmilyen hírt nem kaptak szeretteikről.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  Flashx.tv
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

14
szomorú de igaz
13
Jó és kemény film. Köszönöm!
12
jo film volna ez...csak kar hogy nincs feliratozva amit oroszul es nemetul beszelnek.
11
Bocs ! A smiley véletlenül került oda...
10
Kerestem a megfelelő kifejezést, ami eszembe jut a film láttán?!?Ha egy szóval kellene jellemeznem, az a szó a RÁMAI
A végén a kivégzések szenvtelen sorozatszerű végrehajtása egészen gyomorforgató..Az a halálos tehetetlenség, amit a foglyoknak át kellett élniük, egészen hátborzongató...Az ember ebben a helyzetben valószínűleg vagy sírna, vagy torkaszakadtából ordítana... persze hiába..de itt néma csend...mint egy vágóhíd...szörnyű...
Magyon megrázó film.Ha jól tudom, a rendező, Andrzej Wajda édesapja is a kivégzettek között volt...Nem semmi lehet ebben a tudatban rendezni...!!10/10
9
Megrázó film a háború kevésbé ismert részleteiről. Értékelésem: 10/8
8
Nagyon durva, és megrázó film. Sztálin és Hitler nem különböztek. Mindegy, hogy bolsevik vagy náci, alja egy nép mindkettő.
7
Nem találok szavakat, ezt a barbarizmust.
6
Mocskos szovjetek,rosszabbak voltak mint a nácik.