Kávé és cigaretta (2003)

Coffee and Cigarettes

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A Kávé és cigaretta nem más, mint játékfilmnek álcázott rövidfilmek sorozata vagy talán pont fordítva.
Minden egyes különálló jelenet egy-két üldögélő, kávéjukat szürcsölgető és cigarettázó emberek eszmecseréjéről szól, olyan különleges témákról, mint a koffein tartalmú nyalóka,az Elvis-féle összeesküvés elmélet, az angol tea helyes elkészítési módja, Nikola Tesla találmányai, egy SQÜRL nevű képzelt rockbanda, a 20-as évek Párizsa, és a nikotin rovarölőszerként való használata...

A szereposztás szélsőségesen eklektikus és különleges.
Neves színészek és zenészek nagyszerű alakításának eredménye a válogatott különcök hiteles jellemábrázolása, mindez fekete-fehérben fotografálva, mely a kávét és a cigarettát szimbolizálja.
Napjainkban az önálló epizódokra épülő filmszerkezet reneszánszát éli.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vev.io
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

4
Szerintem elég menő dolog, hogy nincsenek effektek meg ámulatba ejtő helyek, sőt, színek sem, csak párbeszédek az élet dolgairól, amikről valóban szoktunk beszélni, és még így is baromira élvezhető. Ha jól tudom, többször csak improvizáltak a színészek, ez pedig nekem mindig valami pluszt ad egy filmhez (hát igen... Tarr béla filmjeit is imádom ) A színészek dolga már csak azért sem könnyű, mert nekik kell lenyűgözniük a nézőket a saját játékukkal (engem megnyertek ), nincs zene, ami hatna ránk, csak és kizárólag ők. A történet sem olyan, mint amit megszoktunk, rövidfilmek egymásutánja, amik egymástól függetlenül sorakoznak, de a kávé és a cigi összeköti őket. De a párbeszédekért szerintem annyira megéri, annyira valósak.
Na szóval amire ki akarok lyukadni, az az, hogy nem kell a sok cicoma, így is lehet jó filmet alkotni. Nekem zseniális
Vagy a fölösleges okoskodásom nélkül mondhatom azt is az "ízlések és pofonok" értelmében, hogy nekem tetszik és én zseniálisnak tartom. Ez rövidebb lett volna
3
Mi ebben a zseniális? Fel nem foghatom. Persze nyilván bennem (is) van a hiba. Talán majd egyszer végignézem, most úgy döntöttem kár az időért. Viszont nem osztályozom, nem lenne fair.