Magyar vándor (2004)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Hont foglalni indul a magyar. Az Etelközben átmulatott búcsúéjszaka után ébredező hét vezér azonban már csak hűlt helyét találja a magyarjainak. Márpedig nélkülük új hazát találni nem lehet. Lóra kapnak hát, hogy felkutassák a szeretett népet. Fiaikat keresve bejárják a magyar történelmet, Az egyszerre komikus és tragikomikus kalandtúra során várak helyett hotelszobákat foglalnak el, ellenség helyett felhevült háremhölgyekkel küzdenek meg, csaták helyett pedig ott van nemzeti nagy létünk víg mementója, a Meccs.

Linkek a filmhez

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

9
Egyetértek az előttem szólókkal. A film az ízléstelenség és a gyalázkodás ragacsos keveréke. Büntetni kéne azokat akik ilyesmit "művészet" címen elkövetnek. És azokat is akik ilyen produkciókra közpénzeket kiutalnak.
8
A magyar, és a magyarul (is) beszélő között nagy különbség van. Magyar nyelven magyarokat gyalázó művek(?) létrejötte egy vicc, államilag üldözendő kategória.. Vagy az állami vezetők is inkább a beszélők közül valók.
7
Miért van az az érzésem,hogy ez a film is csak az ősi történelmünket gyalázza?Magyar színészekkel...pfffff.
6
Csak tiltakozom...
5
Nem minősítem...
4
Rendkívül szórakoztató, de rém egyenetlen film. Vannak benne őrületes poénok (a focizástól például kilyukadt az oldalam a röhögéstől), oltári beszólások (ez ma már a harmadik, Béla!), fantasztikus képi humor (a Dózsa-drukkerek például, totálkár) - ugyanakkor meg olyan unalmas üresjáratok is, hogy legszívesebben beletekernék.
Az sült el jól, amikor láthatóan mindenki rögtönöz, ötletel, önti a blődlit és az apró, de annál fergetegesebb sziporkákat. (Például kiemelkedően parádés a 10 másodpercig szereplő Kovács Kokó vagy a feledhetetlen Helyey László.) Amikor hosszabb epizódokba bonyolódnak, az gyakran leül - és nem is bír felállni.
Külön szerettem, hogy honfoglaló magyarjaink távolról nézvést egész autentikusak, de ha jobban odafigyelsz, őrült röhejesek. (A palmetta helyett kolbász-mintás övveretért innen küldöm kézcsókomat a jelmezesnek!)
Amitől viszont az egész összeomlik, mint egy gyengébb kártyavár - azok a bujtatott reklámok. Szomorú, hogy ezt a jópofa, kifejezetten üdítő és szórakoztató, múltunkat vígan orrba fricskázó filmet csak különféle bankok, autók és egyéb "közhasznú" cikkek szerepeltetése tud a víz felett tartani. De mindent egybevetve ezt bármikor szívesen megnézem, szemben a Koltay-féle Honfoglalással, ami szerintem egyenesen merénylet a magyar történelem, de a magyar filmművészet ellen is.
3
Mekkor egy fos!
2
Az egyetlen jó Magyar film !