Mezítlábas Gen (1983)

Hadashi no Gen

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Sok ember gondolja úgy, hogy az animációs filmek csak gyermekeknek való alkotások lehetnek. Ez tévedés. Maga a rajzfilm nagy kreativitást igénylő zsáner, éppen ezért nem lehet elkerülni, hogy mély mondanivalóval/szokatlan ábrázolással bíró művek is megjelenjenek a piacon. Ezek ritkán rendelkeznek akkora rajongótáborral, mint a fősodorbeli, szórakoztatásra kihegyezett rajzfilmek, de az animációs körökben kultuszfilmnek számítanak.
A Nakazawa Keiji mangájából készített animefilmek a legsokkolóbb címek közé tartoznak.
A Hadashi no Gen a második világháború végének egy nagyon ijesztő szakaszával foglalkozik: a hiroshimai bombázással. A támadást nagyon jól és részletgazdagon mutatja be, így érthető okokból az lett a film leghangsúlyosabb pontja.
Gen, egy japán kisfiú - az ő szemén keresztül láthatjuk a hirosimai bombázás szörnyűségeit.

Linkek a filmhez

 • Szolgáltató
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   
  Vidlox.tv
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

4
Köszönöm az új linkeket (inkább letöltve szeretem nézni a filmeket).
3
Nehéz erről írni meghatottság nélkül. Érdekes volt a japán szemlélet, ahogy ők belülről átélték. A gyerekek meg "univerzálisak", mindenütt egyformán gondolkodnak, éreznek. A japán nyelv is szép- dallamosan csengő. Sajnálom, hogy nem értem. Most már értem, amit már többször hallottam tőlük, nevezetesen azt, hogy ők valamiképp minket távolba szakadt testvéreiknek tartanak. Lehet benne valami. 9,5/10
2
A téma iránt érdeklődőknek ajánlom továbbá Ibusze Maszudzsi-nak "A fekete eső" című regényét.
1
Gyengeidegzetűeknek nem ajánlanám, de mindenki másnak igen. Nem árt egy kicsit művelődni történelem ügyileg. Elég élethűnek mondanám. 9/10