Persepolis (2007)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A Persepolis című francia filmben egy iráni filmrendezőnő (Marjane Satrapi) idézi fel hazájában és külföldön eltöltött gyerekkorát.
A film címe az ősi Perzsiára, az i.e. VI. században alapított főváros nevére utal.
Egy erőteljes, fekete-fehér film, mely részben a valóságon alapul, részben a képzelet szülötte, egy film arról, hogy milyen volt az élet Teheránban a forradalmat megelőző időktől kezdve napjainkig.
Egy lebilincselő film, melyben egy kislány szemével látjuk a világot, aki nő és növekszik, miközben az országot, ahol él megnyomorítja az intolerancia és a háború.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidto.me
   
   
  Flashx.tv
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Openload.co
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

10
@goldfinger.. mindenkinel nagyobb okorseget irtal, tehat 3 ev utan ugy dontottem hogy regisztralok csak hogy irjak neked.
Ennyire nem lehetsz "alultaplalt"... soha nem ertettem, hogy a hozzad hasonlo emberek, hogyan lehetnek annyira egyszeruek, hogy a kifinomult muvekben, a joistennek sem latjak meg a szepet, de a gagyi tucatszartol meg el vannak ajulva..(celzok itt a giccses, erzelmileg túlfűtött animedre ami ilyen ostobava nevelt)..
A leg borzasztobb az egeszben az, hogy te sosem fogod latni vagy tudni azt, mikor egeted magadat mas emberek elott az ehez hasonlo megnyilvanulasaiddal...mert nem tudsz kulombseget tenni jo es rossz, csunya es szep vagy izleses es gagyi kozott...sot...ugy tunik hajlamos vagy a gagyit valasztani mert az csillogo es fenyes...
Rettenetes te...
9
ez a rajzfilm minősége nagyon rossz . a téma feldolgozása így totál érthetetlen ,amit leszürtem egy feminista megrázkódtatása ott távol keleten . a japán animéknek nyomába sem érhet.
8
Remekmű. Otthon megvan nekem maga a képregény is (két kötetben). MIndenkinek csak ajánlani tudom.
6
Én is csak superlativusokban tudok írni a filmről. Megérdemli a 9,5-s átlagot. A feldolgozási módja nagyon hasonlít a Hirosímáról készült japán filmre. Talán a múlt évben láttam szintén itt a filmezz.eu-n. Az is ilyen animációs film volt. Ott is egy gyermek szemszögéből próbálták érzékeltetni, hogy mit érezhettek, hogyan élhették át a japánok a hirosímai atomtámadást. Sajnos a pontos címét már elfelejtettem.
4
Nagyon tetszett! Sokáig hallogattam a megnézését, most meg bánhatom, mert sokadjára nézem, de megunhatatlan! Csodás alkotás!
3
Egyik nagy kedvenc!
2
Mélyen megfogott, és elgondolkodtatott. Érdemes megnézni!
Köszönöm.
1
Ez egy rendkívüli alkotás. Hiteles, emberi, mély...!