Requiem 1. évad (2018)

Requiem

Értékeléshez regisztráció szükséges!
1994-ben eltűnik egy kicsi lány egy Walesi aprócska faluból, akit többé nem láttak. 23 évvel később Londonban egy feltörekvő cselló csillag, Matilda Gray édesanyja minden ok nélkül öngyilkos lesz. Ingóságai között Matilda szívfájdító bizonyítékokra bukkan, melyek kötődnek az eltűnt Walesi kislányhoz, és kapcsolódnak édesanyjához. Így hát a gyászoló Matilda elutazik Walesbe, hogy kiderítse ki is valójában, még ha ez azt is jelenti, hogy meg kell fejtenie saját személyazonosságát is. A nyomozás alatt e távoli kis közösség régóta eltemetett titkait tárja fel, beleértve egy olyan titkot is, mely olyan rémisztő, bizarr és veszélyes, hogy azt nem is képzelte volna : sötét túlvilági erők gyűlnek össze, kik évek óta arra várnak, hogy Matilda visszatérjen. Ha minden élet egy történet, akkor biztos, hogy a szüleink írják a nyitó fejezeteket. Megörökítik és emlékeznek korai gyermekkorunkra, mintha mi nem lennénk megbízható tanúi életünknek. De mi van akkor, ha rájössz, hogy hazudtak neked? Hogy minden, amit mondtak, a saját történetük és a tied is csak hazugság? Részben természetfeletti thriller, részben pszicho-horror. A Requiem c. sorozat az 1960-as évek horror filmjeiből nyerte az ihletet, mint pl. a Rosemary Gyermeke, az Ártatlanok c. filmek. Kerüli az egyszerű válaszokat, és inkább a bizonytalanság és kétértelműség játéka keveredik. Szintén alapul a memória természetén való eltűnődésen, azonosuláson, és a veszteségen, melyre egy egyetemes igazság, hogy mikor egy szülő meghal, egy részünk velük hal.

A Netflix minisorozat 6 részből fog állni.

Fordította:
Lexa

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
  1. epizód 
   
  Openload.co
  1. epizód 
   
  Vidto.me
  1. epizód 
   
  Vidlox.tv
  2. epizód 
   
  Vidoza.net
  2. epizód 
   
  Vidto.me
  2. epizód 
   
  Openload.co
  2. epizód 
   
  Vidoza.net
  3. epizód 
   
  Vidto.me
  3. epizód 
   
  Vidlox.tv
  3. epizód 
   
  Openload.co
  3. epizód 
   
  Vidoza.net
  4. epizód 
   
  Vidto.me
  4. epizód 
   
  Vidlox.tv
  4. epizód 
   
  Openload.co
  4. epizód 
   
  Vidoza.net
  5. epizód 
   
  Vidlox.tv
  5. epizód 
   
  Vidto.me
  5. epizód 
   
  Openload.co
  5. epizód 
   
  Vidoza.net
  6. epizód 
   
  Vidlox.tv
  6. epizód 
   
  Vidto.me
  6. epizód 
   
  Openload.co
  6. epizód 
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

9
Én szeretem az ilyen pszichére ható filmeket!!! A némi vontatottság abból fakad, hogy még jobban fokozzák az érzéseket!!! Már aki szereti ezt a műfajt, mert aki inkább "rettegni" szeret azoknak valóban szenvedéssé válhat... Szerintem nagyon jó volt, bár a vége picit meglepett! Aki pörgős, kibelezős, rémisztő dolgokra vágyik, az ne nézze meg! Köszönöm!!
8
Egy metafora valóban arra, amit te mondtál, nincs kétség, csak épp máshogy céloztak rá. Teljesen egyetértek ezzel. Mindenesetre nagy örömmel fordítottam le nektek, szívesen!
7
Nem nevezném "pongyolaságnak", ugyanis az, amire te gondolsz az " itch to do something " jelenti a vágyakozást, vagy ég a vágytól kifejezést. Az előtte lévő mondat az volt, hogy " Valami mindig is volt benned. " és úgy folytatódik, hogy " Mint valami ... " , az utána lévő mondat pedig " Itt az idő megvakarni, vagy épp " kaparni ". " scratch" szóról beszélünk. Amit másképp nem igazán tudsz mondani, esetleg "' karmol" szóra még helyes kifejezés. Szóval a " kontextus " ez volt. Hiába idegenkedtem én is tőle. A kifejezés pedig egy amolyan " metafora ". Javaslom nézz utána, ha nem értesz egyet. Én is így teszek sokszor, amiben nem vagyok biztos. De azért köszönöm a negatív kritikát.
6
Először féltem attól, hogy az angol filmek konzervatimizmusa épp megfoszt attól, ami izgalmassá tenné ezt a sorozatot, de végignézve azt kell mondanom, egész jó kis sorozat lett ez. Lehetne persze picit pörgősebb, és éreztem némi fordítói pongyolaságot is (amikor az évadzáró epizódban az itch szót lazán "viszketésnek" adja vissza a feliratkészítő, holott a kontextusból egyértelmű, hogy itt "vágyakozás" jelentésben használják), de összességében rendben van. Nekem ez 7 pont.
5
Jó kezdet volt és egyre zavarosabbá vált. Őszintén szólva a 3. rész misztikumát annyira túllihegték, hogy ráuntam.
4
nem rossz, de nem is jó nézhető
3
Most tartok a 4ik résznél...elég vontatott ..de most mar végig szenvedem a 6ig...
2
Na majd meglátjuk mi lesz belöle..
1
Király vártam!