Sound City (2013)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Dave Grohl rendezésében pár hónappal ezelőtt elkészült a Sound City című dokumentumfilm, amely az idei Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be az év elején. A film ötletét azt követően vetette fel Grohl, hogy a Sound City stúdiótól tavaly megvásárolta az egyedi Neve 8028 konzolt. Az 1972-ben készült darabról úgy tartják, hogy ez az analóg rögzítési technológia csúcsa. Olyan legendás művészek albumait rögzítette az elmúlt 40 év során, mint Neil Young, a Fleetwood Mac, Tom Petty, Johnny Cash, a Guns ’N Roses, a Metallica, a Nine Inch Nails vagy épp a Rage Against The Machine.
A filmhez tartozó Real To Reel című album olyan kizárólag eredeti, új dalokat tartalmaz, melyeket kifejezetten a dokumentumfilmhez írtak. A felvételeket azon a konzolon rögzítették, mégpedig abban a 24 órában, amiután beüzemelték azt Grohl és a Foo Fighters saját, 606 Studios nevű stúdiójában. Az új számokon olyan ismert zenészek dolgoztak Grohl mellett, mint Paul McCartney, Josh Homme a Queens of the Stone Age-ből, Trent Reznor a Nine Inch Nailsből, Rick Nielsen a Cheap Trickből, Stevie Nicks, Rick Springfield, Lee Ving a Fearből, Corey Taylor a Slipknotból, Brad Wilk és Tim Commerford a Rage Against The Machine-ból, illetve a Nirvana volt és a Foo Fighters jelenlegi tagjai. Az új dalok azt próbálják meg a lehető legjobban szemléltetni, hogy hogyan ünnepli a Sound City az emberi tényező szerepét a zenében egy mindinkább digitális világban. Grohl személyes kapcsolata a Sound City stúdióval egyébként 1991-re nyúlik vissza, amikor a Nirvana legendás Nevermind című albumát készítették, ami ugye felforgatta nem csak a zenész életét, de a teljes zenei világot is.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Openload.co
   
   
  TheVideo.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

2
Úgy van. Annyi kiegészítés talán "renton" hozzászólásához, hogy zenészeknek nagyon alap, és nekik tényleg látni kell. De 10 pontos, semmi kétség.
1
alap film. Látni kell 10 pontos.