Tabló (2008)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A jogvégzett roma származású alhadnagy (Mucsi Zoltán) többnyire magányos hősként végzi munkáját. Származása és Amerikából hazaköltözött felesége miatt társadalmi előítéletek célpontjává válik, ezt súlyosbítja egy olyan rendőrségi ügy, melyben a gyanúsított szintén roma. Egy újgazdag milliomos műkereskedőt brutálisan megölnek. Az áldozat maga is egy tróger, kegyetlen állat. A gyanúsított - akire rá akarják verni az ügyet - cigány. A nyomzó érzi, valami nincs rendben. Egyre elszántabban kutat tovább, egyre mélyebben bonyolódik bele egy szövevényes, korrupciós történetbe. És egyre mélyebbre keveredik önnön kétségekkel, keservekkel teli, bűnös lelkébe. A film egy bűnügyi történetre felfűzött groteszk társadalmi korkép. rimivonatkozásaitól lesz izgalmas; társadalmi korkép voltánál fogva kiábrándító; groteszk jellegéből adódóan szórakoztató; s lélektani elemei által hiteles. Kategóriákba illeszthetetlen volta nem meglepőbb, mint valós életünk igaz történetei tipizálásának lehetetlensége.

Dettre Gábor filmje Kertész Ákos 1992-es A gyűlölet ára című regényének filmes adaptációja.

K96

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidlox.tv
   
   
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

4
...és megfigyeltem, hogy magyar filmekben és magyar szinkronokban sokat (néha feleslegesen) káromkodnak... az angol "f...k"- nak már annyi magyar változatot találtak, hogy lehetne e szavakból egy új szótárt kiadni...
3
...a film egy kicsit lapos és nyújtott...nem éltem Magyarországon, ezért nem tudom összehasonlítani az átlagos mindennapi élettel Magyarországon...de drukkolok...én 10 pontot adtam, mert végignéztem...
2
Jajj, végigszenvedtem a két órát, remélve, hogy a végén megvilágosodom. A legremekebb színészeket vonultatták fel. A film elképesztően nyomasztó és még mindig nem tudom, hogy nekem mit is akartak ezzel mondani. Végig rondán beszélnek benne és Mucsi többször is többet megmutat magából, szerintem teljesen indokolatlanul. Pocsék filmzene. Kár volt ezért a két óráért.
1
Nagyon jó színészek, jól megírt dialógusok.

Katasztrofális hangtechnika, erősen felejthető operatőri munka.

Nehezen követhető tényállás. Ez azért egy kriminél gond.

Totálisan hamis és félrevezető bemutatása a témának. Ez egy másik Magyarország. Én aki ugyanekkor ugyanilyen emberek között éltem, totálisan nem ezt láttam. Ugyanaz a katasztrófa, mint a Veszpa című "film", csak jobb színészekkel.

Hálisten, újabban készülnek normális filmek is a témában. Pl a Brazilok.

Olvastam több Kertész Ákos regényt. Ezt pont nem. Nem bírom elképzelni, hogy ezt írta volna.

4/10