Tajtékos napok (2013)

L'écume des jours

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Egy olyan világban, ahol fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhőkön is lehet utazni, vagy olyan kocsikon, amelyeknek nincs kereke, hanem rezgő lábakon haladnak előre, Colin, a tehetős fiatalember, a koktélzongora feltalálója mindennél jobban vágyik a szerelemre.
Olyan lányt keres, akit őszintén tudna szeretni.
Legjobb barátja, Chick, valamint szakácsa Nicolas közreműködésével megismerkedik az elragadó Chloé-val és szárba szökken szerelmük Duke Ellington híres "Mood Indigo" dallamaira.
Az egymás iránt fellángoló érzelmeik mindenen felülemelkednek, szerelmük humorban, bolondosságban sincs híján. A szerelmüket beteljesítő álomszerű esküvőjükön arról is biztosítják egymást, hogy az életükben esetlegesen felmerülő nehézségeket közösen győzik le.
A nem várt fejlemények azonban sokkal hamarabb következnek be, mint várnák. Chloé hirtelen megbetegszik.
Lótuszvirág nő a mellkasában. Az orvosi kiadások okán elszegényedett Colinra vár a feladat, hogy sajátos, egyedülálló gyógymódokat kifejlesztve megmentse imádott szerelmét.


Boris Vian azonos című regénye alapján.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  TheVideo.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Vidto.me
   
   
  Estream.to
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Openload.co
   
   
  Vidoza.net
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

24
Előbb a könyvet, aztán a filmet!
Igen vannak olyan irodalmi művek melyeknek a megfilmesítése a lehetetlennel egyenértékű, talán nem is várható el, hogy tökéletesen "szóról szóra" adja vissza az olvasottakat. Vian alkotására hatványozottan igaz ez (kissé olyan ez mint Bulgakov Mester és Margaritája).
Nem mondom, hogy csalódás a film, inkább egy érdekes, másfajta nézőpont, bár lehetett volna bátrabb s történetűbb az interpretáció. A színészek azért megállták a helyüket, Omar Sy itt is jól alakít akárcsak az életrevalókban. Ajánlom, elsősorban a könyvet, s aztán a filmet. Hét pont.
23
Michel Gondry rendezés volt.
Konkrétan.
22
Ez, mi volt ez?
21
Boris Viant én kifejezetten szeretem, nem egy könyve a kedvenceim között van, ennek a filmnek az alapja is a polcomon, DE. Vannak olyan könyvek, amiket képtelenség megfilmesíteni úgy, hogy az ember azt mondja - értem, vagy érzem. Ilyen Vian is (akár csak Herbert, vagy Clark, vagy a Korongvilág)

Kár volt érte, de olvasni ajánlom.
19
borzalmas egy film neked szószerint fej fájást okozott
18
Nekem is hatalmas csalódás volt. Nagyon sok utalás van benne.. aki éles szemmel nézi az meglátja őket, bár nem volt olyan rossz, szeretem ezeket a színészeket, de akkor is túl sok...
17
Én ezt a filmet nagyon vártam, de hatalmasat csalódtam benne.Egyáltalán nem erre számítottam. :/
16
Nekem bele fájdúlt a fejem nem bírtam végignézni normálisan...
15
Hát, mikor hogy, de ma kifejezetten jól viselkedik Felemelő érzés, végig nézni úgy a filmeket, hogy nem várakozok, vagy éppen feladom mert lehetetlen küldetésnek bizonyulnak