Táncos a sötétben (2000)

Dancer in the Dark

Értékeléshez regisztráció szükséges!
A hazáját elhagyó naiv, ugyanakkor szeretetreméltó özvegy, acélgyári munkásként kívánja elõteremteni fia számára a szemmûtéthez szükséges pénzt. A betegség örökletes. Az anya egyre inkább csak a sötétségben tapogatózik. De mindenáron küzd, hogy gyermeke elkerülhesse azt, amit õ már nem tud. Az idõ lerövidül, és a homályban tapogatózva elkezdõdik a visszaszámlálás. A szürreálissá fokozódó embertelen munkában a gépek zaja teremti meg a Björk képzeletében kibomló dalok zenei alapját. Az emigráció, a betegség, a nyomor problémáit taglaló alkotás a giccs és a totális eszköztelenség határán egyensúlyozva igazi antimûfajt hoz létre, kultuszgyanúsan irányítva az érzelmeket.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  TheVideo.me
   
   
  TheVideo.me
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

8
A beadandóm után még előadást is készítettem a filmből, látni kellett volna az arcokat, miközben engem hallgattak és megnéztük a zárójelenetet is. Az első megtekintés után kikészültem, nem is tudtam, hogyan értékelhetném, annyira megrázó volt. Azóta már sokszor láttam, és egyszerűen imádom. Jó, Lars von Trier amúgy is zseni, de szerintem ez a legjobb filmje. És még csak nem is szeretem (utálom), ha egy filmben állandóan énekelnek. De ez pont így volt jó.
(<3)
7
Nem sok mondani valom van.Banom,hogy megneztem.Az emberi aljassag hatartalan.
6
en nem is tudom mit mondjak...

nehez ertekelnem ezt a filmet... a joerzesu emberekre nagy hatassal lesz.
5
Nagyon nyomasztó és szomorú film, de kihagyhatatlan, nagyon tetszett, 8 pont. A vonatos jelenet zseniális, azt kétszer is megnéztem.
3
Az a baj ezzel a filmmel, hogy beadandót írnék belőle, de jelenleg képtelen vagyok arra h értelmes dolgokat írjak. Úristen... Erre most rá kell pihennem...
2
Lars von Trier kétségtelenül legjobb filmje! A főszereplő színésznő elképesztően jó volt, és a többi színész is brillírozott! Hihetetlen nagy társadalmi kritikája van, elgondolkodtató, hogy mennyire aljasak és kegyetlenek az emberek az olyanokkal, akik egy légynek sem tudnának ártani...

Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!


10/10
1
Megrázó film, nem semmi!
Aki szereti a maradandó nyomot hagyó filmeket, annak főként ajánlom!