Zabriskie Point (1970)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Az egyetemista Mark részt vesz egy diákmegmozduláson a hatvanas évek végén. A rendőrség brutálisan szétveri a tüntetést. Az összecsapások során lelőnek egy rendőrt. Mark is gyanúba keveredik. Egy lopott kisrepülőgéppel próbál menekülni a számára egyre terhesebb világtól. Ennek során találkozik a csinos Dariával. A civilizációtól távol, a Halálvölgyben (Death Valley) kötnek ki, ahol szerelembe bonyolódnak egymással. A fiatal pár közös álmodozása azonban nem válhat valóra.
K96

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Openload.co
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Vev.io
  TheVideo tárhely 
   
  Openload.co
   
   
  Vidoza.net
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Vev.io
  TheVideo tárhely 
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

4
18 évesen imádtam - ma már a top 50-be se tenném bele. Látom az érdemeit, néhány képsor ma is épp oly elragadó, mint 40 éve - tudom, én változtam meg, nem a film.
Egyébként nagyon szép film - a szeretkezés a sivatagban valami parádésan gyönyörű jelenet (ez például most nagyobbat ütött, mint 18 évesen), a végén a robbantás is hihetetlenül szép metafora, de egészében már nem kerültem a hatása alá. Ez nem Antonioni hibája, de valahogy csak elszállt az idő efölött a film fölött. Vagy fölöttem. (Ami viszont egy cseppet sem változott, hogy ma is épp olyan reménytelenül irigyeltem a lány indián türkizékszereit, mint ifjú koromban. Akkor se volt - ma sincs. Meg az az ikonikus zöld ingruha. Olyanom se volt, és már nem is lesz, pedig hogy szerettem volna!)
3
nosztalgiázva igen, 9/10, mai szemmel már nem biztos hogy ismét megnézném, hogy az érzés megmaradjon. Kultikus film volt, ez biztos.
2
Michelangelo Antonioni első amerikai filmje ez, amely az ellenkultúra eszmeiségét hivatott bemutatni természetesen a korabeli diákság szemszögéből. 1970 elején mutatták be a Zabriskie Point-ot, és nagy vihart is kavart, elsősorban a kritikusok körében. A konzervatívok élből elítélték az alkotást, az ifjúsággal egyetértők a mű üressége és felszínessége miatt fanyalogtak, a befektetők az alacsony nézőszámot kifogásolták, szóval bemutatása idején enyhén szólva sem rajongták körül Antonioni filmjét. Csak kevesen értették meg akkor, hogy az olasz rendező mit is szeretett volna kifejezni. Utólag, a történelmi, eszme- és stílusbeli változások ismeretével persze sokkal könnyebb megítélni a Zabriskie Point-ot.
1
(Gyerekek, idevésem a frankót: Kecsivel(K96) - feltöltőként - kikaptuk a tutit, tessék imátkozni, hogy valaki "el ne rontsa"...)
Antonioni Zabriskie Pointja a francia új hullám - Lys kedvéért: NOUVELLE VAGUE - utolsó éveiben készült olyan filmekkel, mint Fellini: Egy rendező noteszlapjai, vagy I.Bergman: Szenvedély, Rítus, de! Dennis Hopper: Easy Ridere, vagy Jean-Luc Godard: A vidám
tudománya is ment a mozikban, ahogy Hitchcock: Topáz-a, Sam Peckinpahtól: A vad banda - de jó kis film! - és! Akira Kuroszava: Dodeskaden, na meg Bernardo Bertolucci: "Megalkuvója" is.
Nekem a filmkészítés aranykora volt ez az időszak, remek alkotók jobbnál jobb filmjeivel, amit a mai filmes szórakoztatóiparhoz szokott szemek - lehet - már nem értékelnek úgy, mint a 70-es évek mozilátogatói, akik ZABÁLTÁK ezeket a filmeket.
De jó is volt...
Igen.