Bejelentkezés
Regisztráció
A Zodiákus (2007)

Ha láttad a filmet, akkor értékeld!
Kategóriák: Dráma, Krimi,
Eredeti cím: Zodiac

Leírás:

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.K96
filmezz.eu Pontszám: 8.9 / 10
(45db szavazat)

IMDB Pontszám: 7.7 / 10

Rendező: David Fincher

Szereplők:
Jake Gyllenhaal (Robert Graysmith)
Robert Downey Jr. (Paul Avery)
Mark Ruffalo (Dave Toschi)
Anthony Edwards (Bill Armstrong)
Donal Logue (Ken Narlow)
Dermot Mulroney (Marty Lee kapitány)
Chloë Sevigny (Melanie)
John Carroll Lynch (Arthur)
James Carraway (Shorty)
Közösség
Segítség menüpont
Tárhely Info Indítás
Allvid.ch Indítás most!
TheVideo.me Indítás most!
Exashare Indítás most!
VidToMe Indítás most!
Youwatch Indítás most!
Reklámok és más ilyenek
Akiknél nem megy az adf.ly (az indítás most után következő átvezető reklám), azokat kérjük kapcsolják ki a reklámblokkolójukat a böngészőjükben.
A Youwatch és az Exashare linkeknél szintén ugyanez a teendő. Ezek a lejátszók már nem működnek reklámblokkolóval.

Hozzászólások
2016.09.24 17:26
A másik változata 2005-ös, Kegyetlen jel címen (The Zodiac) jobban kidolgozott mint ez a 2007-es.

Ha kíváncsiak vagytok rá: http://filmezz.eu/film.php?n=kegyetlen-jel&q=bz1uZXpldHRzZWc=
2016.08.16 15:16
Nagyon jó volt a film, csak annyi baj volt, hogy néha angolul beszéltek, de maga a film 10/10
2016.07.02 00:35
kiskoromban láttam először, őszintén a 8-9 éves énemet lenyűgözte, hogy milyen elmés volt az ember, meg minden, most ahogy megnéztem, fejből tudtam az egészet persze, de ugyanúgy elgondolkodtat, hogy ezt valaki hogyan tudta véghez vinni. Először arra gondoltam, hogy skizofrén, és amikor átalakul, akkor a kézírása is megvéltozik... Ha van időd, energiád, hogy koncentrálj, és érdekel miként történt a Zodiákus gyilkolása, természetesen nézd meg! Én személy szerint csak ajánlani tudom
2016.01.07 18:22
Nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem váltotta meg bennem a világot.
Igaz történet alapján készült lezáratlan bűnügyről készült filmről nem érdemes szerintem túlzottam szigorú kritikákat írni, de hogy fölöslegesen túlnyújtott volt az már biztos! Krimiként egyértelműen nem állja meg a helyét. Én egy hatalmas krimi fanatikus vagyok, ami miatt szigorúbban álltam neki megnézni a filmet, mert ha egy krimi nem képes bevonnia a nézőt is a nyomozásba, hogy az apró részletek után kutasson a nyomozóval együtt ott már van gond. A színészek viszont eszméletlen alakítást nyújtottak egytől-egyig!
Nem bánom, hogy megnéztem a filmet, de az is biztos, hogy többet nem fogom megnézni, mert ahhoz nem volt eléggé emlékezetes, mint a Hetedik vagy a Harcosok klubja!
10/7 - 72%
2015.08.30 14:45
A zodiákus gyilkos (Zodiac Killer) vagy horoszkópos gyilkos néven ismert sorozatgyilkos az 1960-as években tevékenykedett Észak-Kaliforniában. Személyazonossága mindmáig ismeretlen. 1968. december és 1969. október között öt áldozatával végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban. Négy férfit és három nőt (16 és 29 év között) támadott meg.
2015.08.18 02:06
Olvastam a megoszló véleményeket. Kíváncsivá tettek. Későbbre halasztom. Elfogulatlanul akarom megnézni. Bízok benn,hogy tetszeni fog!
2015.06.27 07:40
Szörnyen unalmas 5/10
2015.06.09 14:32
..olyan vontatott volt, hogy azt hittem felvágom az ereimet...
2014.12.13 14:41
ja zodiákus, hot and chill. a kezdő képsorok nagyon katartikusak. a háttérbe szól donovan hurly gurly manje,
ami tulajdonképpen egy ilyen folk-grounge zene vagy mittomén ami nagyon jellemző a korszakra,
még javában dúl az erőszak vietnamban de a közvélemény már régen woodstock stb peace love stb hangolódik
és ebbe a tulajdonképpen tök szép folkba a csúcsponton belehasít jimmy page kegyetlen gitárszólója ami kiválóan harmonizálja azt a paradoxont amit az amerikai társadalom idilli környezete és a mögötte lappangó lehetséges erőszak jelentett akkor is, most is.
2014.12.13 01:33
ha a mai napig folynak a találgatások az ügyben, akkor egyidőben miért vártál többet finchertől?
hát ennyi történt összesen, mit lehet ezen többet várni ?
máskülönben fincher totálisan lezárta a sztorit, nyilvánvalóan kimondja hogy ki volt szerinte az elkövető és azt is leírja hogy mi lesz vele.
a helyzet az hogy fincher kökeményen a rendőrségi aktákra hagyatkozott, egy fikarcnyit se tért el.

Máskülönben sokat hallottam Fincherről, legutóbb puzsér 'a hét mesterlövészébe' hogy milyen visszafejlődésen esik át és a fantasztikus hetediktől hogyan araszolgat a nívó tekintetében egyre alacsonyabb és alacsonyabbra. Hát szerintem meg pont hogy fordítva van. Úgy látom hogy inkább a valóság fele kezdett egyensúlyozgatni először kezdte scifi-horrorral, aztán a hetedik, stb stb
és lehet hogy elege lett ezekből a dajka mesékből. mert ezek azok.
hát mikor fog egy átlag emberrel megtörténni az hogy alienekkel találkozik vagy kap a sivatagban egy fedexes dobozt karácsonyra?
Egyszerűen elkezdett a valóság fele lavírozni és ilyen lett a zodiákus, mert ez tényleg így volt, és ez mennyivel ironíkusabb a szereplőkre nézve mint akár a hetedik. Ennek a trendnek méltó folytatása a közösségi háló, ahol a mindennapi embernek torokszorogató, kézzelfogható szituációja, jelenlévő horrorja az hogy az ember lecsúszik valami egetrengető dologról a cél elött két méterrel, és az hogy a legjobb barátja fogja kikukázni a közös cégükből? ezek mellett már elbújhatnak a joe doe-k. egyszerűen a rendezőknek is van egy igénye arra hogy abbahagyják a hazudozást meg a kamukát, és elkezdjek elmélyedni a napi szintű valóságba. Azt hiszem ennek
a periódusnak a csúcsa a gone-girl (holtodiglan), aki teheti nézze meg moziban, mert ott fog nagyott szólni. hat oszkárt kell hogy kapjon, akkor is ha csak ötre jelölik.
. A legzseniálisabb thriller, olyan mint az elemi ösztön, egy érzelmi hullámvasút, csak éppen nem a szereplők űlnek rajta hanem maga a néző.