Padmaavat (2018)

Értékeléshez regisztráció szükséges!
Alauddin Khilji története, aki a Khilji dinasztia második uralkodja volt, és megszálottan szerelmes volt Mewar királynőjébe, Padmavatíba, a gyönyörű, bátor és eszes uralkodónőbe.

Linkek a filmhez

 • Tárhely
  Info
  Hibás link
  Indítás
  Vidoza.net
   
   
  Vidlox.tv
   
   
  Openload.co
   
   
  Vidto.me
   
   
  Estream.to
   
   

Ez is érdekelhet

Hibás link bejelentése

Köszönjük a segítséged. Amennyiben hibás vagy törölt linket találtál itt tudod jelezni nekünk. Sorozatok esetében kérjük írd le az epizód számát, hogy miharabb javíthassuk.

Hozzászólások

A közösségi funkciók használatához (pl.: hozzászólás) be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

11
Klasszikus indiai film. énekkel-tánccal, valamint remek mondanivalóval. Hosszú azonban látványos, tehát megítélésem szerint cseppet sem unalmas. Nálam 1ö/9!
10
Szerintem jó volt,az időnkénti túlzások ellenére is... Bár 2 részletben bírtam megnézni,olyan hosszú
9
Nagyon tetszett a film, különösen a második fele.
8
Kedves Ebatta!
Köszönöm a tippeket, próbálkozni fogok.
A Baahubali I. részét azonban elkezdtem nézni, de az első harmadánál feladtam, mert nekem elviselhetetlen volt. Ez a film azonban tényleg jó volt.
Spoiler!

Ez a hozzászólás olyan információkat tartalmaz amely ismeretében a film élvezhetetlen lehet!
Ha biztosan el akarod olvasni ezt a szövegrészt, akkor kattints ide!

7
Huhh..nem semmi film volt...
6
Conchita Wurst vs. Sandokan
5
emilya: történelmi tényeket nehéz megmásítani, nem egy legendát filmesítettek meg, hanem valóban megtörtént (picit azért romantikusabbá tették, de a vége tényleg ez volt, és emiatt övezi hatalmas tisztelet a mai napig is Padmavatit). Rosamund: készült több hasonló film is a bollywoodi filmgyártásban, ha ez tetszett, akkor azok is bejönnek majd: ugyanezzel a két főszereplővel Deepika Padukonéval és Ranveer Singhhel a Bajirao Mastani (2015), vagy az eddigi legsikeresebb alkotás: Jodhaa Akbar (2008). Mindkét film valós történelmi eseményeken alapszik, de ha érdekel olyan sztori is, ami történelmi közegben játszódik, de már inkább fikciós, akkor minden idők legsikeresebb indiai filmjét ajánlom, ami még csak nem is bollywoodi, hanem telugu/tamil, kétnyelvű alkotás, és kétrészes, a Baahubali: The Beginning (2015) és Baahubali 2: The Conclusion (2017). Valamennyi filmhez van magyar felirat.
4
Még csak annyit, hogy a férfi főszereplők sem a szokásos pohos-bajszos (és rém röhejes) urak, hanem két igazán helyre legény, akikért érdemes néhány ajtót becsapkodni. (Tudom, hogy nem én vagyok a mérvadó, de nekem a főgonosz, a maga féktelen vadságával lényegesen jobban bejön, mint a másik, a kissé kontúrtalan szépfiúságával. De ez már csak ízlések és pofonok.)
Női szereplőkből mindig erősek az indiai filmek, hihetetlen, hogy mennyi légies, hatalmas őzike szemű, porcelán bőrű, hollóhajú szépség van ebben az országban.
3
Nem szívügyem az indiai filmművészet, mert beteg vagyok az infantilizmusuktól, a dalra fakadásaiktól, a bárgyú szereplőktől. De ez a film egy más vonulat, "kosztümös" film, egy mondát mesél el, mesés díszletek és fantasztikusan szép öltözetek közepette. Már csak azokat érdemes elnézegetni, az ékszereket, ruhákat, palotákat, katonai felvonulásokat. Mondjuk, az az orrkarika lenyűgözően hatásos, de nem tűnik kényelmes viseletnek, de mikor volt kényelmés például az európai tűsarkú cipő? Ebben a környezetben még az elmaradhatatlan táncos-énekes betétek is vállalhatóak. Még a színészek is más eszközöket használnak, nem az eltúlzott, széles gesztusokat és a nevetséges mimikát, hanem a drámai történethez illő, finom rezdülésekre épülő játékot. (Túlnyomóan, mert azért itt is látunk lehetetlenül nagy ugrásokat, erős túlzásokat. De a film végén bemutatott kardpárbaj valóban lenyűgöző és meggyőző.)
Összességében ugyan most sem szerettem meg a műfajt, de ez a darab egészen élvezetes volt. Az európai szemnek még így is feleslegesen sok az öncélú parádé (például a nők hosszadalmas, szimmetrikus menetelése a film végén), de tagadhatatlanul erős és hatásos film, ami csak kevés indiai gyártmányról mondható el.